Britanci kaznili banku Meril Linč

Bez autora
Apr 22 2015

Britanski tržišni regulatori kaznili su "Banku Amerike Meril Linč" sa rekordnih 13,2 miliona funti (20 miliona dolara). Banka je kažnejna jer je dostavila netačne podatke o transakcijama obavljenim u proteklih sedam godina.Britanska Uprava za kontrolu i nadzor finansijskog sektora (FCA) saopštila je da je međunarodna filijala "Meril Linča" prijavila samo 35 miliona transakcija, izostavljajući 121.387 transakcija obavljenih u periodu između novembra 2007. godine i novembra 2014. godine.

Britanci kaznili banku Meril LinčBritanski tržišni regulatori kaznili su "Banku Amerike Meril Linč" sa rekordnih 13,2 miliona funti (20 miliona dolara).

Banka je kažnejna jer je dostavila netačne podatke o transakcijama obavljenim u proteklih sedam godina.

Britanska Uprava za kontrolu i nadzor finansijskog sektora (FCA) saopštila je da je međunarodna filijala "Meril Linča" prijavila samo 35 miliona transakcija, izostavljajući 121.387 transakcija obavljenih u periodu između novembra 2007. godine i novembra 2014. godine, prenosi agencija Rojters.

"Tačno i pravovremeno prijavljivanje transakcija je od ključnog značaja za otkivanje insajderskog trgovanja i tržišnih manipulacija", navodi se u saopštenju FCA, i dodaje da izrečena rekordna kazna predstavlja odraz ozbiljnosti prekršaja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik