Zeleno svijetlo za prodaju hotela "Park"

Bez autora
Apr 23 2015

Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte usvojio je Izvještaj Tenderske komisije o rezultatima javnog tendera za prodaju i zakup kompleksa hotela "Park" u Bijeloj, sa predlogom Ugovora o kupoprodaji i Ugovora o zakupu. Iako je u prethodnom periodu više kompanija iskazalo zainteresovanost za taj projekat, u predviđenom roku, do 27. februara 2015, jedinu ponudu na tender dostavila je kompanija "Carine" DOO, Podgorica. Nakon pregovora sa ponuđačem, usaglašen je Predlog ugovora o kupoprodaji i investiranju, u koji je uključena prodajna cijena od 2.250.000 eura za kupovinu nepokretnosti sa pripadajućim zemljištem i obaveza ponuđača da realizuje ugovorom definisana investiciona ulaganja, kroz izgradnju potrebnog broja smještajnih jedinica, za koju će dobiti preporuku i Savjeta i Vlade, kako bi novoizgrađeni hotel dobio kategoriju na nivou od minimum 4 zvjezdice.

Zeleno svijetlo za prodaju hotela "Park"Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte usvojio je Izvještaj Tenderske komisije o rezultatima javnog tendera za prodaju i zakup kompleksa hotela "Park" u Bijeloj, sa predlogom Ugovora o kupoprodaji i Ugovora o zakupu.

Iako je u prethodnom periodu više kompanija iskazalo zainteresovanost za taj projekat, u predviđenom roku, do 27. februara 2015, jedinu ponudu na tender dostavila je kompanija "Carine" DOO, Podgorica.

Nakon pregovora sa ponuđačem, usaglašen je Predlog ugovora o kupoprodaji i investiranju, u koji je uključena prodajna cijena od 2.250.000 eura za kupovinu nepokretnosti sa pripadajućim zemljištem i obaveza ponuđača da realizuje ugovorom definisana investiciona ulaganja, kroz izgradnju potrebnog broja smještajnih jedinica, za koju će dobiti preporuku i Savjeta i Vlade, kako bi novoizgrađeni hotel dobio kategoriju na nivou od minimum 4 zvjezdice.

Kad je riječ o realizaciji Investicionog programa, ponuđač se obavezao da u prvoj investicionoj godini investira minimum 500.000 eura, a u drugoj i trećoj godini po 3.000.000 eura, što predstavlja obaveznu minimalnu investiciju. Strane su se takođe sporazumjele da iznos investicionih sredstava bude proporcionalan broju dozvoljenih/ izgrađenih i planiranih smještajnih jedinica.

"Ponuđač je prihvatio i pravo prodavca da zadrži 100 odsto iznosa kupoprodajne cijene u slučaju da prodavac raskine Ugovor zbog kršenja obaveze ponuđača da podnese uredni zahtjev za izdavanje dozvola za rušenje, izgradnju i adaptaciju i da realizuje investicioni program na način kako je to predviđeno Ugovorom. Ponuđač se takođe obavezao da ovjeri notarski zapis - Hipotekarnu izjavu u korist prodavca, kojim će se nakon upisa kupca kao vlasnika predmetne imovine, na istoj upisati i založno pravo – hipoteka prvog reda u korist prodavca, kao instrument obezbjeđenja za slučaj da nastupi raskid Ugovora krivicom ponuđača, čime prodavac stiče pravo povraćaja u svojinu predmetne imovine", saopšteno je iz Vlade.

Obaveza je prodavca da u potpunosti oslobodi kuću porodice Đurković sa pripadajućim zemljištem, koje koristi Regionalni centar za obuku ronilaca za podvodno razminiranje, u roku od 12 mjeseci, od datuma stupanja na snagu Ugovora o kupoprodaji i investiranju.

Ugovor o zakupu parka na 30 godina, sastavni je dio ovog aranžmana i njime se garantuje puna zaštita i valorizacija i parka i budućeg hotela.

Savjet je donio odluku o izmjeni Odbora za upravljane II Fazom projekta Socijalni karton - Integrisani informacioni sistem socijalnog staranja (IISSS), u kojem su novi članovi ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević i savjetnica predsjednika Vlade Valentina Radulović Šćepanović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik