Izgradnja prvog broda nove generacije kompanije MSC Cruises

Bez autora
Apr 23 2015

MSC Cruises, najveća privatna kompanija za kružna putovanja u svijetu i lider na tržištu Mediterana, Južne Amerike i Južne Afrike objavljuje, prekretnicu u svom finacijskom ulaganju od €5,1 milijardi, kako je novi brod iz generacije „Vista“ danas započeo s izgradnjom u brodogradilištu STX France. Svečanost je održana u Saint-Nazaireu. Na svečanosti početka izgradnje broda, izvršni predsjednik Pierfrancesco Vago je okupljenima najavio brod ukupnog kapaciteta od 5 700 putnika, 167 600 brt koji bi trebao u 5. mjesecu 2017. godine biti završen a rezervacije na novoj perjanici broda moguće su već u 6. mjesecu 2015. godine. Brod će nositi ime MSC Meraviglia. Svoju prvu ljetnu plovidbu u 2017. godini brod će odraditi u zapadnom Mediteranu i prvi će imati tri glavne polazne luke: Genovu, Marseille i Barcelonu.

Izgradnja prvog broda nove generacije kompanije MSC CruisesMSC Cruises, najveća privatna kompanija za kružna putovanja u svijetu i lider na tržištu Mediterana, Južne Amerike i Južne Afrike objavljuje, prekretnicu u svom finacijskom ulaganju od €5,1 milijardi, kako je novi brod iz generacije „Vista“ danas započeo s izgradnjom u brodogradilištu STX France. Svečanost je održana u Saint-Nazaireu.

Na svečanosti početka izgradnje broda, izvršni predsjednik Pierfrancesco Vago je okupljenima najavio brod ukupnog kapaciteta od 5 700 putnika, 167 600 brt koji bi trebao u 5. mjesecu 2017. godine biti završen a rezervacije na novoj perjanici broda moguće su već u 6. mjesecu 2015. godine. Brod će nositi ime MSC Meraviglia. Svoju prvu ljetnu plovidbu u 2017. godini brod će odraditi u zapadnom Mediteranu i prvi će imati tri glavne polazne luke: Genovu, Marseille i Barcelonu.

„MSC Meraviglia će biti najveći i najinovativniji brod za kružna putovanja ikada izgrađen za europskog brodovlasnika“ rekao je Pierfrancesco Vago, izvršni predsjednik MSC Cruises-a. „Ime koje smo izabrali označava strahopoštovanje i divljenje jer želimo da putnici za vrijeme krstarenja na njemu osjete brojne fantastične mogućnosti koje putovanje MSC-om na ovom novom brodu pruža, i naravno sve to u svom prepoznatljivom mediteranskom stilu! MSC Meraviglia okuplja ono najbolje od MSC-a, mlada i jaka kompanija koja uz svoje 300-godišnje pomorsko iskustvo, gradi najnapredniji tehnološki inovativan brod na svijetu. Danas je gradnja započela i uskoro nam donosi pravo pomorsko čudo.“

Generalni direktor STX France brodogradilišta Laurent Castaing dodao je: „ od 3. mjeseca 2014. godine više od 400 ljudi iz našeg tima neumorno radi na definiranju glavnih značajki broda koji će, uvjeren sam, postaviti nove standarde krstarenja. Ovaj izniman projekt dokaz je kako MSC Cruises ima vizionarski pristup a mi smo ponosni što u suradnji s njima sudjelujemo u stvaranju inovacija.“

Gianni Onorato, glavni izvršni direktor dodao je: „Početak gradnje obilježava odlučujući korak za razvoj kompanije jer udvostručuje kapacitete MSC Cruisesa do 2022. godine kroz sedam novih brodova i investicijski plan od €5,1 milijardi.“

Dodao je: „MSC Meraviglia će biti ekološki najosvješteniji i najsigurniji brod u industriji krstarenja, kao i tehnološki najnapredniji. Oduševljeni smo činjenicom kako će putnici već za nekoliko tjedana moći rezervirati među prvima svoje krstarenje na ovom izvanrednom brodu koji će prevoziti putnike na najuzbudljivije destinacije svijeta u izvanrednoj udobnosti i stilu.“

Agilnost broda MSC Meraviglia kao i ostalih brodova „Vista“ projekta pomoći će im pristati u bilo koju luku svijeta što znači da će putnici iz cijelog svijeta moći istražiti sve najbolje od destinacija na jednom od sljedećih MSC krstarenja.

Među brodskim novitetima posebno su istaknute „cluster“ kabine za obitelji kao i prošireni MSC Yacht Club, u potpunosti privatano područje broda na prestižnom prednjem dijelu. Mogućnost rezervacije duplex apartmana s velikim solarijem, privatnim salonom i restoranom. Njihova glavna značajka je mogućnost uživanja u krstarenju i zimi i ljeti. Brod od noviteta uključuje: izbor termina za objed po želji putnika, zabavu, zajedničke prostorije s panoramskim pogledom, veliko kazalište i spektakularan zabavni park povezan s vanjskim aqua parkom kao i unutarnje šetalište koja će se prostirati na dvije palube.

MSC Meraviglia će također imati niz tehnoloških inovacija kao što je „Near Field Communication“ tehnologija koja omogućava putnicima plaćanja direktno putem svog pametnog telefona, pristup kabinama također putem telefona ili pametne brodske kartice, lociranje djece na brodu te još mnogo toga. Fascinantna novost je LED ekran od 480 m² na stropu brodskog šetališta koji će prikazivati digitalno nebo kao i virtualni likovni prikaz dana i noći - kreirajući moćan ugođaj u bilo koje vrijeme.

MSC Meraviglia je prvi od dva broda naručena od STX France brodograditelja. Drugi će biti isporučen 2019. godine. Osim toga, MSC Cruises ima mogućnost ugovaranja još dva broda iz „Vista projekta“ koja će biti isporučena do 2022. godine.

Projekt „Vista“ je rezultat dugogodišnjeg razvoja pod vodstvom STX ECORIZON® programa koji stvara čišće, pametnije i učinkovitije brodove. To su brodovi koji ne stvaraju onečišćenu vodu dok je njihov trup i pogonski sustav optimiziran prema punoj energetskoj učinkovitosti. Tehnologija neutralizacije svesti će paru i emisiju CO2 na najnižu mjeru kako i stoji u najnovijim međunarodnim pomorskim propisima.

MSC Cruises bilježi rast od 800% u odnosu na kapacitete 2004. godine, 2014. godine je prevezla

1 670 000 putnika i ostvarila promet od €1,5 milijardi. Za 2015. MSC Cruises predviđa rast od 10%.

U međuvremenu, MSC Cruises su objavila kako će prvi brod iz generacije „Seaside“ klase brodova biti izrađen u 11. mjesecu 2017. godine i zvati će se MSC Seaside. Brod će ploviti tijekom cijele godine po Karipskom moru iz luke Miami. Štoviše, kompanija je pohvalila proširenje i ulaganje u luku Miami, a dokaz tome je ambicija MSC-a prema sjevernoameričkom tržištu kako bi pružila i ponudila ono najbolje svim svojim putnicima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik