HEP će opskrbljivati Ljubljanu strujom

Bez autora
Apr 23 2015

HEP će iduće tri godine strujom opskrbljivati Ljubljanu, nakon što je dao najpovoljniju ponudu na natječaju za opskrbu električnom energijom tog grada. Za nabavu 270 GWh električne energije ukupne procijenjene vrijednosti 12 milijuna eura javilo se pet ponuditelja. Ponuda HEP-a bila je povoljnija i od one koju je dao Petrol. U ovom trenutku, nažalost, sve do službenog završetka natječajnog postupka i pripreme potpisivanja ugovora, ne možemo detaljnije komentirati ovaj natječaj. U svakom slučaju, sretni smo zbog činjenice da smo bili konkurentni na jednom važnom međunarodnom natječaju. To potvrđuje naše sve kvalitetnije poslovanje, našu snagu i snažnu prodajnu infrastrukturu te odlučnost za širenje u regiji, navodi se u priopćenju.

HEP će opskrbljivati Ljubljanu strujomHEP će iduće tri godine strujom opskrbljivati Ljubljanu, nakon što je dao najpovoljniju ponudu na natječaju za opskrbu električnom energijom tog grada. Za nabavu 270 GWh električne energije ukupne procijenjene vrijednosti 12 milijuna eura javilo se pet ponuditelja.

Ponuda HEP-a bila je povoljnija i od one koju je dao Petrol.

U ovom trenutku, nažalost, sve do službenog završetka natječajnog postupka i pripreme potpisivanja ugovora, ne možemo detaljnije komentirati ovaj natječaj. U svakom slučaju, sretni smo zbog činjenice da smo bili konkurentni na jednom važnom međunarodnom natječaju. To potvrđuje naše sve kvalitetnije poslovanje, našu snagu i snažnu prodajnu infrastrukturu te odlučnost za širenje u regiji, navodi se u priopćenju.
 
Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je da ponajprije treba čestitati HEP-u i cijelom timu iz HEP Opskrbe. Na pravi način su pokazali kako se bori za HEP, za sve zaposlenike HEP-a i u krajnjoj liniji za sve dioničare HEP-a koji su sada građani Hrvatske. Na tome inzistiram: idite na regionalna tržišta, idite k susjedima, bolji smo od njih. Pred nama je veliki investicijski ciklus Hrvatske elektroprivrede, mnogi nas pokušavaju zaustaviti da idemo na susjedna tržišna, mnogi nas pokušavaju zaustaviti u investicijama koje planiramo napraviti - neće! Hrvatska elektroprivreda bit će regionalni elektroenergetski lider jer smo to zacrtali prije nekoliko godina i sada se to i realizira, kazao je Vrdoljak.

U HEP-u pozorno, kako kažu, analiziraju mogućnost širenja poslovanja i na druga regionalna tržišta osim Slovenije, i to samostalno, putem postojećih inozemnih društava ili osnivanjem novih društava, sklapanjem strateških partnerstava ili akvizicijama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik