U planu gradnja autoputa Banjaluka - Novi Grad

Bez autora
Apr 23 2015

Predstavnici preduzeća “Autoputevi RS” i Grupe za međunarodnu ekonomsku i tehničku saradnju kineske provincije Šandong potpisali su juče memorandum o razumijevanju koji se odnosi na saradnju pri izradi studijske i projektne dokumentacije i izgradnju autoputa Banjaluka - Prijedor - Novi Grad, odnosno prve dionice od Banjaluke do Prijedora. Memorandum su potpisali direktor “Autoputeva RS” Dušan Topić i zamjenik generalnog direktora Grupe za međunarodnu ekonomsku i tehničku saradnju kineske provincije Šandong za Evropu Liu Zičeng. Topić je istakao da će sa kineskom kompanijom raditi na izradi studijske dokumentacije za izgradnju autoputa, ali i za gradnju željezničke pruge na toj dionici. Ova kompanija promoviše povoljne kineske kredite, a cilj nam je da rezervišemo što više novca iz njihovog budžeta za realizaciju projekata, rekao je Topić.

U planu gradnja autoputa Banjaluka - Novi GradPredstavnici preduzeća “Autoputevi RS” i Grupe za međunarodnu ekonomsku i tehničku saradnju kineske provincije Šandong potpisali su juče memorandum o razumijevanju koji se odnosi na saradnju pri izradi studijske i projektne dokumentacije i izgradnju autoputa Banjaluka - Prijedor - Novi Grad, odnosno prve dionice od Banjaluke do Prijedora.

Memorandum su potpisali direktor “Autoputeva RS” Dušan Topić i zamjenik generalnog direktora Grupe za međunarodnu ekonomsku i tehničku saradnju kineske provincije Šandong za Evropu Liu Zičeng. Topić je istakao da će sa kineskom kompanijom raditi na izradi studijske dokumentacije za izgradnju autoputa, ali i za gradnju željezničke pruge na toj dionici.

- Ova kompanija promoviše povoljne kineske kredite, a cilj nam je da rezervišemo što više novca iz njihovog budžeta za realizaciju projekata - rekao je Topić.

Zičeng je naveo da se ukupna vrijednost imovine Grupe za međunarodnu ekonomsku i tehničku saradnju kineske provincije Šandong procjenjuje na 55 milijardi evra. Kazao je da je ova kompanija u Kini izgradila, upravlja i održava više od 3.000 kilometara autoputeva i zapošljava 70.000 radnika.

Ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić, koji je sa premijerom Željkom Cvijanović prisustvovao potpisivanju, istakao je da je Vlada uložila značajan novac u izgradnju autoputeva i da je, osim pomenutog, u planu izgradnja autoputeva od Banjaluke prema Mliništu, od Bijeljine do Brčkog i dijela koridora 5C.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik