BH Telecom će u USK-u investirati 20 miliona KM u naredne tri godine

Bez autora
Apr 23 2015

Vršilac dužnosti generalnog direktora BH Telecoma Mirsad Zaimović, u pratnji direktora bihaćke direkcije te kompanije Damira Midžića, sastao se danas u okviru radne posjete Unsko-sanskom kantonu (USK) s premijerom Izudinom Saračevićem. Razgovaralo se o projektima, koje je ta kompanija realizirala u prethodnom periodu na ovom području, te o poslovnim planovima u naredne tri godine. BH Telecom će, kako je rečeno, na području USK-a investirati više od 20 miliona maraka. U programu, koji je istekao prošle godine, na području USK-a investirano je blizu 9 miliona KM, tako da je ovo značajno povećanje u našem novom trogodišnjem programu. Jedna od značajnih investicija je nova poslovna zgrada u Bihaću, a najveći dio sredstava bit će uložen u razvoj telekomunikacijskih mreža i poboljšanje usluga korisnicima, istakao je Zaimović.

BH Telecom će u USK-u investirati 20 miliona KM u naredne tri godineVršilac dužnosti generalnog direktora BH Telecoma Mirsad Zaimović, u pratnji direktora bihaćke direkcije te kompanije Damira Midžića, sastao se danas u okviru radne posjete Unsko-sanskom kantonu (USK) s premijerom Izudinom Saračevićem.

Razgovaralo se o projektima, koje je ta kompanija realizirala u prethodnom periodu na ovom području, te o poslovnim planovima u naredne tri godine. BH Telecom će, kako je rečeno, na području USK-a investirati više od 20 miliona maraka.

- U programu, koji je istekao prošle godine, na području USK-a investirano je blizu 9 miliona KM, tako da je ovo značajno povećanje u našem novom trogodišnjem programu. Jedna od značajnih investicija je nova poslovna zgrada u Bihaću, a najveći dio sredstava bit će uložen u razvoj telekomunikacijskih mreža i poboljšanje usluga korisnicima - istakao je Zaimović.

Premijer Saračević nije krio zadovoljstvo planovima za realizaciju čitavog seta vrlo bitnih projekata, u narednom trogodišnjem periodu, počev od ove pa do 2017. godine.

- Mi imamo uvjeravanje da će već u drugoj polovini ove godine biti završen jedan vrlo bitan projekt, koji će Drvnu industriju (DI) Sanica dodatno stabilizirati i na taj način ćemo omogućiti i nova zapošljavanja, što nam je krajnji cilj - dodao je on.

Delegacija BH Telecoma, prethodno se sastala i s bihaćkim gradonačelnikom Emdžadom Galijaševićem, koji je također upoznat s predstojećim investicionim planovima, čime će se, kako je rečeno, nastaviti dosadašnja dobra međusobna saradnja.

- U protekle dvije godine Grad Bihać je od raznih taksi i naknada uprihodio od BH Telecoma preko 1,5 miliona KM, što samo govori koliko ova kompanija investira u naš grad, a riječ je o modernizaciji telekom mreže ukupne vrijednosti 3 miliona maraka - kazao je Galijašević.

On se zahvalio menadžmentu kompanije na spremnosti da naprave novu zgradu u Bihaću u naredne tri godine, ali i da podrže brojna sportska, kulturna i druga udruženja, što pokazuje da je ona i društveno-odgovorna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik