Riješiti dugovanja štediša u Ljubljanskoj banci

Bez autora
Apr 23 2015

Predsjedavajući Predstavničkog doma i Doma naroda parlamenta BiH Šefik Džaferović i Bariša Čolak razgovarali su danas u Neumu sa predsjednikom Državnog parlamenta Slovenije Milanom Brglezom, koji ih je upoznao o namjeri Slovenije da riješi pitanje dugovanja prema građanima BiH koji su imali novac u Ljubljanskoj banci. Tokom razgovora koji je vođen na marginama 13. Konferencije predsjednika parlamenata zemalja članica Jadransko-jonske inicijative, sagovornici su se saglasili da između BiH i Slovenije nema otvorenih pitanja, te da je potrebno nastaviti dobru parlamentarnu saradnju, posebno kada je riječ o pitanjima koji se tiču evroatlantskog puta BiH, saopšteno je iz parlamenta BiH.

Riješiti dugovanja štediša u Ljubljanskoj banciPredsjedavajući Predstavničkog doma i Doma naroda parlamenta BiH Šefik Džaferović i Bariša Čolak razgovarali su danas u Neumu sa predsjednikom Državnog parlamenta Slovenije Milanom Brglezom, koji ih je upoznao o namjeri Slovenije da riješi pitanje dugovanja prema građanima BiH koji su imali novac u Ljubljanskoj banci.

Tokom razgovora koji je vođen na marginama 13. Konferencije predsjednika parlamenata zemalja članica Jadransko-jonske inicijative, sagovornici su se saglasili da između BiH i Slovenije nema otvorenih pitanja, te da je potrebno nastaviti dobru parlamentarnu saradnju, posebno kada je riječ o pitanjima koji se tiču evroatlantskog puta BiH, saopšteno je iz parlamenta BiH.

Brglez je istakao da će Slovenija učiniti sve što je u njenoj moći da pomogne BiH na njenom evropskom putu jer je za Sloveniju strateški bitno da sve zemlje bivše Jugoslavije postanu članice EU.

Brglez je pozvao predsjedavajuće oba doma parlamenta BiH da u najskorije vrijeme posjete Državni parlament Slovenije.

Prema Džaferovićevim riječima, budućnost cijelog regiona je u EU i NATO, političkim i vojnim organizacijama koje vode ka stabilnosti, sigurnosti i prosperitetu.

Džaferović je izrazio nadu da će nakon stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, BiH još odlučnije krenuti u reforme s ciljem članstva u EU i NATO.

Čolak je upoznao Brgleza o činjenici da u BiH ne postoji dilema kada je riječ o članstvu u EU i NATO, ali da postoje različiti modaliteti i mišljenja kako ostvariti te ciljeve.

Prema Čolakovim riječima, to je jedno od osnovnih pitanja koje je potrebno riješiti u narednom periodu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik