Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede dodelio još 79 ugovora

Bez autora
Apr 23 2015

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede dodelio je 79 ugovora, ukupne vrednosti oko 93 miliona dinara za nabavku staklenika i plastenika, tovne teladi i protivgradnih mreža. Krediti u okviru ove tri kreditne linije Fonda, odobreni su pod veoma povoljnim uslovima, a interesovanje poljoprivrednika za kredite bilo je veliko. U okviru prolećnog ciklusa za nabavku staklenika i plastenika, odobreno je 35 kredita, u vrednosti od 32 miliona dinara. Za nabavku tovne teladi odobreno je 25 kredita, vrednih preko 30 miliona dinara, dok je za podizanje protivgradnih mreža odobreno 19 kredita u vrednosti preko 30 miliona dinara. Poljoprivrednicima je ugovore uručio direktor Fonda Jožef Sabo, a uručenju ugovora prisustvovao je potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški.

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede dodelio još 79 ugovoraPokrajinski fond za razvoj poljoprivrede dodelio je 79 ugovora, ukupne vrednosti oko 93 miliona dinara za nabavku staklenika i plastenika, tovne teladi i protivgradnih mreža. Krediti u okviru ove tri kreditne linije Fonda, odobreni su pod veoma povoljnim uslovima, a interesovanje poljoprivrednika za kredite bilo je veliko.

U okviru prolećnog ciklusa za nabavku staklenika i plastenika, odobreno je 35 kredita, u vrednosti od 32 miliona dinara. Za nabavku tovne teladi odobreno je 25 kredita, vrednih preko 30 miliona dinara, dok je za podizanje protivgradnih mreža odobreno 19 kredita u vrednosti preko 30 miliona dinara.

Poljoprivrednicima je ugovore uručio direktor Fonda Jožef Sabo, a uručenju ugovora prisustvovao je potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški.

Potpredsednik Bogaroški je podsetio da poljoprivrednici kojima su odobreni krediti Fonda za nabavku staklenika, plastenika i protivgradnih mreža, mogu da konkurišu kod Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i obezbede do 50 odsto svojih ulaganja kao bespovratna sredstva, te da ih iskoriste za prevremenu otplatu kredita.

Time se vojvođanskim poljoprivrednicima omogućava da krediti koje su uzeli od Fonda budu duplo manji nego što su planirali, a sa druge strane, Fondu se pruža mogućnost da na jesen još jednom objavi nove kreditne linije, kazao potpredsednik Bogaroški i dodao da bi time Fond mogao, u toku ove kalendarske godine, da iskoristi između 75 i 110 miliona dinara.

Inače, Fond je od osnivanja do danas plasirano preko tri hiljade kredita u vrednosti od 32 miliona evra. Za ovogodišnjih pet prolećnih kreditnih linija, interesovanje je pokazalo 523 korisnika, a traženo je više od 627 miliona dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik