U "Moje brendove" još 100 miliona evra

Bez autora
Apr 23 2015

Londonski fond "Mid Jurop partners", u čijem su vlasništvu tri domaće kompanije "Imlek", "Bambi" i "Knjaz Miloš", u narednih pet godina uložiće još 100 miliona evra, rečeno je juče na zvaničnom predstavljanju tog fonda. "Mid Jurop" je nedavno za 575 miliona evra kupio "Dunav hrana grupu", u okviru koje su poslovale ove tri kompanije i dve mlekare u Makedoniji i Republici Srpskoj. Ubuduće će poslove tih firmi voditi pod novim, lokalnim imenom "Moji brendovi". Novo rukovodstvo je najavilo ambiciozne planove za "Imlek", "Bambi" i "Knjaz Miloš", od kojih očekuju da u narednom periodu postanu regionalni lider u svojoj oblasti. Planiramo da konsolidujemo tržište, ukrupnimo poslovanje u svim segmentima i da postanemo siguran lider u regionu, izjavio je Andrej Jovanović, koinvestitor i generalni direktor holdinga "Moji brendovi".

U "Moje brendove" još 100 miliona evraLondonski fond "Mid Jurop partners", u čijem su vlasništvu tri domaće kompanije "Imlek", "Bambi" i "Knjaz Miloš", u narednih pet godina uložiće još 100 miliona evra, rečeno je juče na zvaničnom predstavljanju tog fonda.

"Mid Jurop" je nedavno za 575 miliona evra kupio "Dunav hrana grupu", u okviru koje su poslovale ove tri kompanije i dve mlekare u Makedoniji i Republici Srpskoj. Ubuduće će poslove tih firmi voditi pod novim, lokalnim imenom "Moji brendovi". Novo rukovodstvo je najavilo ambiciozne planove za "Imlek", "Bambi" i "Knjaz Miloš", od kojih očekuju da u narednom periodu postanu regionalni lider u svojoj oblasti.

- Planiramo da konsolidujemo tržište, ukrupnimo poslovanje u svim segmentima i da postanemo siguran lider u regionu - izjavio je Andrej Jovanović, koinvestitor i generalni direktor holdinga "Moji brendovi".

Partner u fondu "Mid Jurop" Robert Knor poručio je da novac za dalja ulaganja neće biti problem, odnosno da kapital neće biti ograničavajući faktor u daljim planovima za razvoj pomenutih kompanija. On je rekao da su im dostupni krediti za ekspanziju kompanija, nove mašine i inovacije. Tijeri Bodon, takođe partner u "Mid Jurop" istakao je da je taj fond u regionu već 16 godina, kao i da investiraju u Srbiji da bi tu i ostali. Namera im je da se fokusiraju na kompanije koje ubrzavaju svoj ulazak na svetsko tržište.

Novi generalni direktor "Bambija" Bojan Radun izjavio je da planiraju da ubrzaju modernizaciju, kao i širenje te kompanije u regionu.

Viškovi mleka problem

Situacija sa otkupom sirovog mleka u Srbiji dosta je teška, a kako je Ilija Šetka, generalni direktor "Imleka", izjavio, neophodno je da se nađe rešenje za taj problem, kako se ne bi narušila proizvodnja i ugrozili proizvođači sirovog mleka.

- Mesecima imamo svakodnevne viškove mleka, jer je prodaja manja nego otkup - rekao je Šetka.

- Usled problema sa sankcijama Rusiji došlo je do pojave niske cene mleka iz EU i "Imlek" je postao nekonkurentan kako na izvoznim tržištima tako i u Srbiji, jer su cene iz EU postale preniske. Postali smo nekonkurentni sa proizvodima, gde se viškovi sirovog mleka pretvaraju u industrijske proizvode, mleko u prahu i maslac u bloku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik