Vlada opredelila 210 miliona dinara za zaštićena i posebna područja

Bez autora
Apr 26 2015

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Snežana Bogosavljević-Bošković posetila je danas sa saradnicima specijalni rezervat prirode Zasavica. Bogosavljević-Bošković je tom prilikom istakla da Republika Srbija ima 470 zaštićenih područja, što predstavlja nešto više od šest odsto ukupne površine, a da je plan da se do 2020. godine taj procenat poveća na 12 odsto. Ona je najavila da će se u toku ove godine Suva planina, Rtanj i Belanica proglasiti za područja sa nacionalnim značajem, a Vlada Republike Srbije je opredelila posebna sredstva u vrednosti od 210 miliona dinara kako bi se pomoglo funkcionisanje zaštićenih i posebnih područja. Bogosavljević-Bošković je tokom obilaska ovog rezervata prirode posebno pohvalila angažovanje Pokreta gorana koji brinu o rezervatu Zasavica, i ukazala na važnost projekata kojima bi se sačuvali genetski resursi biljaka, starih autohtonih rasa životinja i ptica sa naših prostora.

Vlada opredelila 210 miliona dinara za zaštićena i posebna područjaMinistar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Snežana Bogosavljević-Bošković posetila je danas sa saradnicima specijalni rezervat prirode Zasavica.

Bogosavljević-Bošković je tom prilikom istakla da Republika Srbija ima 470 zaštićenih područja, što predstavlja nešto više od šest odsto ukupne površine, a da je plan da se do 2020. godine taj procenat poveća na 12 odsto.

Ona je najavila da će se u toku ove godine Suva planina, Rtanj i Belanica proglasiti za područja sa nacionalnim značajem, a Vlada Republike Srbije je opredelila posebna sredstva u vrednosti od 210 miliona dinara kako bi se pomoglo funkcionisanje zaštićenih i posebnih područja.

Bogosavljević-Bošković je tokom obilaska ovog rezervata prirode posebno pohvalila angažovanje Pokreta gorana koji brinu o rezervatu Zasavica, i ukazala na važnost projekata kojima bi se sačuvali genetski resursi biljaka, starih autohtonih rasa životinja i ptica sa naših prostora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik