Najviše uvozili iz Srbije i Kine

Bez autora
Apr 27 2015

Ukupna spoljnotrgovinska razmjena Crne Gore, u periodu od januara do marta ove godine, prema preliminarnim podacima Monstata, iznosila je 431,2 miliona eura, što ukazuje na rast od 4,9 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Preliminarni podaci Monstata pokazuju da je u prvom tromjesečju izvezeno robe u vrijednosti od 74,5 miliona eura, što je više za 7,2 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. A uvezeno za 356,8 miliona eura, što je više za 4,4 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Pokrivenost uvoza izvozom iznosila je 20,9 odsto i veća je u odnosu na pokrivenost u istom periodu prethodne godine, kada je iznosila 20,3 odsto, podaci su Monstata. Navodi se da su u izvozu glavni spoljnotrgovinski partneri bilu Srbija (16,9 miliona eura), Italija (13,2 miliona), Bosna i Hercegovina (13,1 milion).

Najviše uvozili iz Srbije i KineUkupna spoljnotrgovinska razmjena Crne Gore, u periodu od januara do marta ove godine, prema preliminarnim podacima Monstata, iznosila je 431,2 miliona eura, što ukazuje na rast od 4,9 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Preliminarni podaci Monstata pokazuju da je u prvom tromjesečju izvezeno robe u vrijednosti od 74,5 miliona eura, što je više za 7,2 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

"A uvezeno za 356,8 miliona eura, što je više za 4,4 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Pokrivenost uvoza izvozom iznosila je 20,9 odsto i veća je u odnosu na pokrivenost u istom periodu prethodne godine, kada je iznosila 20,3 odsto", podaci su Monstata.

Navodi se da su u izvozu glavni spoljnotrgovinski partneri bilu Srbija (16,9 miliona eura), Italija (13,2 miliona), Bosna i Hercegovina (13,1 milion).

"U uvozu, glavni spoljnotrgovinski partneri, pojedinačno, bili su Srbija (93,2 miliona eura), Kina (33,7 miliona) i Bosna i Hercegovina (28,2 milion). Spoljnotrgovinska razmjena bila je najveća sa potpisnicama CEFTA sporazuma i Evropskom unijom", istakli su iz Monstata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik