Značajne uštede energije i smanjenje emisije ugljen-dioksida

Bez autora
Apr 27 2015

Sistem za energetski menadžment u kompaniji Fijat Krajsler automobili Srbija u Kragujevcu najbolji je u primeni Simensovih tehnologija u toj oblasti, zvanična je ocena nadležnih institucija. Primenom ovog sistema kojim se prati kompletan tok energenata u proizvodnom procesu ostvaruju se, saopštavaju iz kragujevačke fabrike, značajne uštede energije, kao i smanjenje emisije ugljen-dioksida. Sistem za energetski menadžment koji je razvijen je u saradnji Simens-a i Sektora za upravljanje energijom i energetsku efikasnost, kragujevačkog Fijata, na značaju dobija i činjenicom da je, prema složenosti i mogućnostima primene, jedinstven u jugoistočnoj Evropi, te da je u potpunosti usklađen sa potrebama potrošača.

Značajne uštede energije i smanjenje emisije ugljen-dioksidaSistem za energetski menadžment u kompaniji Fijat Krajsler automobili Srbija u Kragujevcu najbolji je u primeni Simensovih tehnologija u toj oblasti, zvanična je ocena nadležnih institucija. Primenom ovog sistema kojim se prati kompletan tok energenata u proizvodnom procesu ostvaruju se, saopštavaju iz kragujevačke fabrike, značajne uštede energije, kao i smanjenje emisije ugljen-dioksida.

Sistem za energetski menadžment koji je razvijen je u saradnji Simens-a i Sektora za upravljanje energijom i energetsku efikasnost, kragujevačkog Fijata, na značaju dobija i činjenicom da je, prema složenosti i mogućnostima primene, jedinstven u jugoistočnoj Evropi, te da je u potpunosti usklađen sa potrebama potrošača.

- Satnim izveštavanjem, sistem omogućava stalnu kontrolu potrošnje energenata i energetske efikasnosti kompanije. Ovakvim sistemom kompletno se prati tok energije na više nivoa, kontroliše se količina i kvalitet proizvedenih energenata potrebnih za proces proizvodnje, njihova potrošnja za svaku proizvodnu celinu, kao i na nivou procesnih linija, navodi se u saopštenju kompanije FCAS.

Dodaje se da će Fijat Krajsler automobili Srbija i Simens, kao društveno odgovorne kompanije posvećene unapređenju energetske efikasnosti i zaštiti životne sredine, raditi na tome da u saradnji sa Fakultetom inženjerskih nauka u Kragujevcu dodatno unaprede sistem za upravljanje energijom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik