Air Serbia zabeležila odlične rezultate u prvom kvartalu 2015.

Bez autora
Apr 27 2015

Air Serbia, nacionalna aviokompanija Republike Srbije, danas je objavila da je nastavila da unapređuje svoje finansijske pokazatelje ostvarujući prihod od 39 miliona evra u prvom kvartalu 2015. godine, što predstavlja povećanje od 44 procenta u odnosu na isti period u 2014. godini. Ukupno 453.000 putnika je koristilo usluge Air Serbia-e u prvom kvartalu ove godine, što je za 26 procenata više u odnosu na 359.000 putnika koliko je prevezeno u istom periodu prošle godine, dok je kapacitet za prevoz putnika izražen kao proizvod raspoloživog broja sedišta i ukupno pređenih kilometara (Available Seat Kilometers - ASK) uvećan za 15 procenata i iznosio je 795 miliona.

Air Serbia zabeležila odlične rezultate u prvom kvartalu 2015.Air Serbia, nacionalna aviokompanija Republike Srbije, danas je objavila da je nastavila da unapređuje svoje finansijske pokazatelje ostvarujući prihod od 39 miliona evra u prvom kvartalu 2015. godine, što predstavlja povećanje od 44 procenta u odnosu na isti period u 2014. godini.

Ukupno 453.000 putnika je koristilo usluge Air Serbia-e u prvom kvartalu ove godine, što je za 26 procenata više u odnosu na 359.000 putnika koliko je prevezeno u istom periodu prošle godine, dok je kapacitet za prevoz putnika izražen kao proizvod raspoloživog broja sedišta i ukupno pređenih kilometara (Available Seat Kilometers - ASK) uvećan za 15 procenata i iznosio je 795 miliona.

Kada se radi o prevozu tereta, Air Serbia Cargo ostvario je rast od 61 procenat u odnosu na isti period 2014. godine sa 875 tona prevezenog tereta u prvom kvartalu ove godine.

Dane Kondić, generalni direktor Air Serbia-e, ovim povodom je izjavio: "Nastavili smo da ubiremo plodove našeg rasta, podstaknutog razvojem mreže destinacija i proširenjem code share partnerstava. Rezultati i dalje dokazuju efektivnost naše poslovne strategije. To je odličan znak za dugoročni uspeh. Kao i tokom 2014. godine, nastavićemo da se fokusiramo na održavanje finansijske discipline i na kontrolu troškova. Ipak, ove godine takođe smo posvećeni investiranju u ključne oblasti za koje čvrsto verujemo da će podstaći naš uspeh u budućnosti - dalji razvoj naše radne snage i unapređenje iskustva putovanja za naše goste putem uvođenja inovacija u naše proizvode i usluge".

Air Serbia i dalje stvara radna mesta, čime značajno doprinosi razvoju srpske privrede. Samo na jednom od dana zapošljavanja, održanom u februaru mesecu, prijavilo se gotovo 1.700 kandidata - najviše u istoriji aviokompanije, što ukazuje na to da nacionalna aviokompanija uliva poverenje i postaje omiljeni poslodavac među mladima u Srbiji. Nakon toga je objavljen još jedan konkurs za članove kabinske posade, kao i za nekoliko ključnih rukovodećih pozicija.

Air Serbia trenutno zapošljava preko 2.300 ljudi, uključujući i zavisna preduzeća Air Serbia-e - Catering Air Serbia Ground Services. Svojim kontinuiranim rastom, Air Serbia će nastaviti da stvara značajan broj radnih mesta za građane Srbije.

Tokom prvog kvartala 2015. godine, Air Serbia je u značajnoj meri proširila svoju mrežu destinacija putem code share sporazuma sa aviokompanijama Adria Airways, Aeroflot, airberlin, Air France, Alitalia, Bulgaria Air, Etihad Airways, Etihad Regional (čije letove obavlja Darwin Airline), KLM i Tarom. Air Serbia na ovaj način trenutno pokriva 29 dodatnih odredišta širom sveta, uključujući i ključne destinacije na Dalekom istoku, u koje spadaju Seul, Singapur i Ho Ši Min, kao i četiri grada u Australiji.

Tokom prva tri meseca 2015. godine, Air Serbia je takođe ostvarila određen broj strateških partnerstava koja su značajno osnažila njeno globalno komercijalno prisustvo. Tu spada sporazum sa kompanijom Abacus International, vodećim globalnim distributivnim sistemom u azijsko-pacifičkom regionu, čime je omogućeno da turističke agencije na preko 20.000 lokacija imaju pristup mreži destinacija, konekcijama putem njenih partnera i cenama karata Air Serbia-e. Air Serbia Cargo je takođe ostvarila bližu povezanost sa asocijacijom Global Logistics Network - GLN, čime je avioprevozniku omogućeno da ponudi svoje usluge široj bazi klijenata širom sveta, istovremeno nudeći veću mogućnost izbora i unapređen pristup globalnim transportnim rešenjima.

Air Serbia je u 2015. godini dobila nekoliko međunarodnih priznanja za različite aspekte svog poslovanja. Međunarodno priznati internet sajt AirlineRatings.com dao je Air Serbia-i najviše kombinovane ocene u regionu. Ovaj sajt je Air Serbia-i dao šest zvezdica za bezbednost i time je uvrstio među najbezbednije aviokompanije u regionu, a Air Serbia je takođe dobila pet zvezdica za ponudu proizvoda - najvišu ocenu u regionu, uz unapređenje kriterijuma posmatranja po prvi put sa statusa "Regional Carrier" (regionalni avioprevoznik) na status "Full Service Carrier" (aviokompanija koja pruža pun dijapazon usluga). Takođe, u januaru, uticajni francuski magazin Marie France je predstavio svoju listu deset najboljih uniformi kabinskih posada svetskih aviokompanija, na kojoj su se uniforme Air Serbia-e našle na drugom mestu.

"Gosti zauzimaju centralno mesto u našem poslovanju, pa bih takođe želeo da izrazim našu zahvalnost za njihovu odanu podršku. Tokom ove godine ćemo se i dalje fokusirati na sve aspekte iskustva putovanja naših gostiju time što ćemo uvesti inovacije u naše proizvode i usluge, pružati još više izbora, pogodnosti i uživanja. Uvereni smo da će takav pristup omogućiti naš kontinuirani uspeh", dodao je Kondić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik