Italijani hoće u Negotinu da zakupe još 280 hektara za proizvodnju lešnika

Bez autora
Apr 28 2015

Italijanska kompanija "Rigoni di Asiagio" zainteresovana je da na području Negotina zakupi još 280 hektara poljoprivrednog zemljišta za organsku proizvodnju lešnika. Sa generalnim direktorom te kompanije Andreom Rigonijem, koja je pocetkom godine zakupila 190 hektara zemlje, danas je razgovarao predsednik opštine Negotin Jovan Milovanović. Milovanović je rekao da ta italijanska kompanija planira da izgradi i prerađivačke kapacitete što će biti veoma značajno za zapošljavanje stanovništva. On je ukazao i da italijanska strana namerava da uspostavi kooperantski odnos sa poljprivrdnim proizvođačima u proizvodnji lešnika.

Italijani hoće u Negotinu da zakupe još 280 hektara za proizvodnju lešnikaItalijanska kompanija "Rigoni di Asiagio" zainteresovana je da na području Negotina zakupi još 280 hektara poljoprivrednog zemljišta za organsku proizvodnju lešnika.

Sa generalnim direktorom te kompanije Andreom Rigonijem, koja je pocetkom godine zakupila 190 hektara zemlje, danas je razgovarao predsednik opštine Negotin Jovan Milovanović.

Milovanović je rekao da ta italijanska kompanija planira da izgradi i prerađivačke kapacitete što će biti veoma značajno za zapošljavanje stanovništva.

On je u izjavi Tanjugu ukazao i da italijanska strana namerava da uspostavi kooperantski odnos sa poljprivrdnim proizvođačima u proizvodnji lešnika.

Nakon rezultata analize zakupljenog zemljišta koji se očekuju u maju, počeće i sadnja lešnika zasadom koji se priprema u Bugarskoj, gde ova kompanija ima svoje pogone.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik