Milekić: Neće biti prodaje, ni privatizacije Elektroprivrede Republike Srpske

Bez autora
Apr 29 2015

Direktor “Elektroprivrede Republike Srpske” Branislava Milekić ponovila je da ovo preduzeće neće biti ni prodavano, ni privatizovano, već da će ova struktura kapitala biti zadržana. Milekićeva je rekla novinarima u Trebinju da to ne znači da ne postoji tendencija da se sa “Elektroprivredom Srbije” /EPS/ ostvare najčvršći mogući odnosi i saradnja. Mi imamo i ugovore o poslovno-tehničkoj saradnji, i u najtežim trenucima jedni drugima smo priskakali u pomoć, istakla je Milekićeva. Ona je dodala da su svi vidovi saradnje između dvije elektroprivrede, pa i zajedničke investicije dobrodošle, te istakla da je mišljenja da visokim političkim funkcionerima u Republici Srpskoj nije na umu ni prodaja, ni privatizacija ERS-a. Odgovarajući na pitanje da li ostaje aktuelno povećanje cijene struje električne energije u Srpskoj, Milekićeva je ponovila da je prosječno zahtijevano povećanje cijena 8,68 odsto, kao i da je da je tarifni postupak u toku, te napomenula da se ERS obratila Regulatornoj komisiji samo sa neophodnim zahtjevima.

Milekić: Neće biti prodaje, ni privatizacije Elektroprivrede Republike SrpskeDirektor “Elektroprivrede Republike Srpske” Branislava Milekić ponovila je da ovo preduzeće neće biti ni prodavano, ni privatizovano, već da će ova struktura kapitala biti zadržana.

Milekićeva je rekla novinarima u Trebinju da to ne znači da ne postoji tendencija da se sa “Elektroprivredom Srbije” /EPS/ ostvare najčvršći mogući odnosi i saradnja.

“Mi imamo i ugovore o poslovno-tehničkoj saradnji, i u najtežim trenucima jedni drugima smo priskakali u pomoć”, istakla je Milekićeva.

Ona je dodala da su svi vidovi saradnje između dvije elektroprivrede, pa i zajedničke investicije dobrodošle, te istakla da je mišljenja da visokim političkim funkcionerima u Republici Srpskoj nije na umu ni prodaja, ni privatizacija ERS-a.

Odgovarajući na pitanje da li ostaje aktuelno povećanje cijene struje električne energije u Srpskoj, Milekićeva je ponovila da je prosječno zahtijevano povećanje cijena 8,68 odsto, kao i da je da je tarifni postupak u toku, te napomenula da se ERS obratila Regulatornoj komisiji samo sa neophodnim zahtjevima.

Ukoliko Regulatorna komisija odobri zahtjeve, Milekićeva je ponovila da će cijena u Republici Srpskoj biti ponovo najniža u regionu.

“Cijene koje će Republika Srpska obezbijediti i za privredne subjekte i dalje će biti najniže, čak i u odnosu na Srbiju”, rekla je Milekićeva.

Ona je podsjetila da je Republika Srpska u prošlogodišnjim polavama pretrpjela štetu od 68 miliona km, da su direktne štete u ERS-u bile 30 miliona KM, te da je formiranjem Fonda solidarnosti ERS dobila nove obaveze.

Govoreći o depozitu koji je ERS imala u Bobar banci, Milekićeva je demantovala da je riječ o cifri od 30 miliona KM, napominjući da su sva preduzeća iz sastava ERS-a u toj banci imala nešto više od osam miliona KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik