APV: Za poljoprivredu 131 milion dinara

Bez autora
Apr 29 2015

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški, uručio je danas 91 ugovor korisnicima koji su dobili bespovratna sredstva za podizanje protivgradnih mreža i za male prerađivačke kapacitete. Ukupna vrednost investicija po dodeljenim ugovorima jeste 131 milion dinara. Potpredsednik Bogaroški je kazao da je interesovanje za konkurse Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu znatno veće u odnosu na ranije godine, čemu je sigurno doprinelo i predstavljanje mera i programa tog sekretarijata poljoprivrednicima širom Vojvodine.

APV: Za poljoprivredu 131 milion dinaraPotpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški, uručio je danas 91 ugovor korisnicima koji su dobili bespovratna sredstva za podizanje protivgradnih mreža i za male prerađivačke kapacitete. Ukupna vrednost investicija po dodeljenim ugovorima jeste 131 milion dinara.

Potpredsednik Bogaroški je kazao da je interesovanje za konkurse Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu znatno veće u odnosu na ranije godine, čemu je sigurno doprinelo i predstavljanje mera i programa tog sekretarijata poljoprivrednicima širom Vojvodine.

S obzirom na iskazano interesovanje za konkurs za male prerađivačke kapacitete, gde smo od predviđenih 70 miliona dinara, po ugovorima već dodelili oko 66 milina dinara, pokušaćemo da u rebalansu budzeta obezbedimo dodatna sredstva, i da eventualno u drugoj polovini godine još jednom raspišemo taj konkurs, kazao je potpredsednik Bogaroški i dodao da je najveće interesovanje bilo za sredstva za preradu voća, povrća i hladnjače, te da je ostalo još oko četiri miliona dinara za preradu lekovitog i začinskog bilja i uljarica.

Bogaroški je još dodao da će sa danas dodeljenim ugovorima, pod protivgradnim mrežama u Vojvodini biti još 85 hektara voćnjaka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik