Finci zainteresovani za FAP

Bez autora
Apr 29 2015

Finska kompanija SISU jedina je u roku dostavila ponudu za izbor strateškog partnera za "Fabriku automobila Priboj", a konačna odluka biće doneta nakon provere urednosti dostavljene bankarske garancije ponuđača. Komisija za sprovođenje modela strateškog partnerstva za izbor investitora za Korporaciju "Fabrika automobila Priboj" (FAP) iz Priboja konstatovala je da je u roku za dostavljanje prijava za učešće, propisanom Javnim pozivom, prijavu podnelo samo društvo "Suomen Erikoisajaoneuvot Ou" (SISU) sa sedištem u Finskoj. Komisija je na današnjoj sednici otvorila koverat sa oznakom "Podaci o ponuđaču" i konstatovala da sadrži sve što je zahtevano, a da će konačnu odluku o tome da li učesnik ispunjava kvalifikacione uslove doneti nakon provere urednosti dostavljene bankarske garancije ponuđača, od strane Agencije za privatizaciju. U skladu sa Uredbom o strateškom partnerstvu, samo ukoliko Komisija utvrdi da učesnik ispunjava kvalifikacione uslove i da je prijava blagovremena i potpuna, otvoriće koverat sa oznakom "Ponuda".

Finci zainteresovani za FAPFinska kompanija SISU jedina je u roku dostavila ponudu za izbor strateškog partnera za "Fabriku automobila Priboj", a konačna odluka biće doneta nakon provere urednosti dostavljene bankarske garancije ponuđača.

Komisija za sprovođenje modela strateškog partnerstva za izbor investitora za Korporaciju "Fabrika automobila Priboj" (FAP) iz Priboja konstatovala je da je u roku za dostavljanje prijava za učešće, propisanom Javnim pozivom, prijavu podnelo samo društvo "Suomen Erikoisajaoneuvot Ou" (SISU) sa sedištem u Finskoj.

Komisija je na današnjoj sednici otvorila koverat sa oznakom "Podaci o ponuđaču" i konstatovala da sadrži sve što je zahtevano, a da će konačnu odluku o tome da li učesnik ispunjava kvalifikacione uslove doneti nakon provere urednosti dostavljene bankarske garancije ponuđača, od strane Agencije za privatizaciju, prenosi Tanjug.

U skladu sa Uredbom o strateškom partnerstvu, samo ukoliko Komisija utvrdi da učesnik ispunjava kvalifikacione uslove i da je prijava blagovremena i potpuna, otvoriće koverat sa oznakom "Ponuda".

"Tek po dobijanju potvrde o urednosti dostavljene bankarske garancije, Komisija će doneti odluku o daljem postupku", navedeno je u saopštenju Agencije za privatizaciju.

Predsednik Samostalnog sindikata FAP-a Milorad Dragaš potvrdio je Tanjugu da je stigla samo ponuda finske kompanije SISU, ali je konačna odluka o privatizaciji odložena za dva radna dana.

Konačna odluka je odložena za dva radna dana dok Agencija za privatizaciju ne proveri da je ponuđač uplatio 50.000 evra depozita za bankarsku garanciju, što je u skladu sa zakonom, rekao je Dragaš, koji je i član Tenderske komisije.

Nakon provere Agencije za privatizaciju o uplaćenom depozitu biće zakazana nova sednica Tenderske komisije, na kojoj bi trebalo da bude donesena odluka o prodaji pribojskog FAP-a, rekao je Dragaš.

Ministar privrede Željko Sertić rekao je juče u Užicu da je finski SISU odranije zainteresovan za pribojsku fabriku.

"Ukoliko FAP dobije strateškog partnera, otvaraju se mogućnosti da se uđe u privatizaciju i drugih delova fabrike, poput Livnice, za koju postoje zainteresovani kupci", rekao je Sertić.

"Sisu auto" će u Srbiji osnovati kompaniju za proizvodnju, prodaju i razvoj teških komercijalnih vozila i komponenti, a radi realizacije investicionog projekta investitor namerava da kupi deo imovine i opreme FAP-a.

Reč je o renomiranom finskom proizvođaču kamiona prilagođenih posebnim potrebama za rad na nepristupačnim terenima i u teškim vremenskim uslovima.

Specijalni kamioni kompanije "Sisu auto" baziraju se na motorima i tehnologiji "Mercedes-Benca" najnovije generacije, pa će ovim ugovorom i ta tehnologija stići u pribojske pogone.

"Sisu auto" ima status "Mercedesovog" partnera, jer njegovi inženjeri za "Mercedes" razvijaju posebna tehnološka rešenja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik