Ingra: Prihodi skočili 55%, značajno smanjen gubitak

Bez autora
May 02 2015

Ukupni su prihodi Ingre u prvom kvartalu porasli čak 83 posto, na 55 milijuna kuna dok su prihodi od prodaje uzletjeli 114 posto, na 45 milijuna kuna. Operativni gubitak prije poreza i kamata (EBIT) iznosi 2 milijuna kuna i smanjen je za 10 milijuna kuna, odnosno 83 posto u odnosu na prvo tromjesečjje 2014. godine. Najveći dio prihoda od prodaje odnosi se na prodaju stanova i poslovnih prostora na projektu Dvori Lapad. Radovi na hidromehaničkoj opremi alžirske brane Tagharist dosegli su vrijednost od 73% ukupno ugovorenog iznosa. Isporučena je kompletna hidromehanička oprema, a njezina se montaža očekuje tijekom lipnja 2015. do kada bi investitor trebao završiti gradevinske radove na brani.

Ingra: Prihodi skočili 55%, značajno smanjen gubitakUkupni su prihodi Ingre u prvom kvartalu porasli čak 83 posto, na 55 milijuna kuna dok su prihodi od prodaje uzletjeli 114 posto, na 45 milijuna kuna.

Operativni gubitak prije poreza i kamata (EBIT) iznosi 2 milijuna kuna i smanjen je za 10 milijuna kuna, odnosno 83 posto u odnosu na prvo tromjesečjje 2014. godine.

Najveći dio prihoda od prodaje odnosi se na prodaju stanova i poslovnih prostora na projektu Dvori Lapad. Radovi na hidromehaničkoj opremi alžirske brane Tagharist dosegli su vrijednost od 73% ukupno ugovorenog iznosa. Isporučena je kompletna hidromehanička oprema, a njezina se montaža očekuje tijekom lipnja 2015. do kada bi investitor trebao završiti gradevinske radove na brani. Za projekt hidromehaničke opreme na brani L'Ouldjet Mellegue u Alžiru vrijedan 24 milijuna kuna koji je ugovoren u zadnjem kvartalu 2014. uspješno se ishode garancije. Alžirski bolnicki kompleks dosegao je 11% od ukupno ugovorenog iznosa, uključujući ugovor br.2, koji se aktivirao krajem 2014. godine, a što je vidljivo u bilancnim pozicijama. Grupa je za drugu fazu kompleksa uspješno ishodila bankarske garancije.

Realizacija svih projekata u Iraku uspješno je završena tijekom 2014. godine. Društvo se javilo na nekoliko novih natjecaja, a primarno vezano za obnovu hidrocentrala te isporuku i montažu telekomunikacijske opreme. Obnova hidromehanicke opreme jedan je od ciljeva i na tržištu Alžira gdje se do lipnja 2015. ocekuje zakljucenje novih ugovora. Na podrucju Bliskog istoka Društvo sudjeluje na nekoliko aktivnih natjecaja
slijedom cega se ocekuje sklapanje novih ugovora iz podrucja energetike tijekom 2015. godine.

Radovi na izgradnji makedonske bolnice Bardovci-Skopje dosegli su 87% od ukupno ugovorenog iznosa, a nastavak se očekuje prema pozivu investitora na uvođenje u posao preostalog dijela objekta. Radovi na autocesti Zagreb-Sisak, dionica Jakuševac-Velika Gorica jug privode se kraju te su dosegli oko 85% od ukupno ugovorenog iznosa.

Nakon sklapanja predstečajne nagodbe u prošloj godini, tijekom prvog kvartala 2015. također su ostvareni značajni prihodi od prodaje stanova i poslovnih prostora na projektu Dvori Lapad u Dubrovniku.

U 2015. godini nije bilo utjecaja jednokratnih usklada vezanih za predstecajnu nagodbu te je time došlo do znacajnog poboljšanja rezultata iz poslovanja (EBIT). U strukturi poslovnih rashoda izdvajamo smanjenje troškova materijala i usluga za 4 milijuna kuna kao efekt provedbe daljnje racionalizacije poslovanja i restrukturiranja Grupe.

Neto financijski dug na dan 31.03.2015. iznosi 834 milijuna kuna i smanjen je za 4 milijuna kuna u odnosu na 31.12.2014. kada je iznosio 838 milijuna kuna.

U veljači 2015. INGRA i Hrvatske ceste d.o.o. zakljucile su novi ugovor za sanaciju pokosa Laz na državnoj cesti D29 u Hrvatskoj u iznosu od 900.000 kuna. INGRA Grupa je usmjerena jacanju postojece prisutnosti na tržištima Sjeverne Afrike i Bliskog istoka te sustavnom i proaktivnom djelovanju na svim kljucnim tržištima, radi iskorištavanja potencijala u ocekivanom rastu infrastrukturnih projekata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik