Jačanje ekonomske saradnje Srbije i Italije

Bez autora
May 03 2015

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Željko Sertić najavio je da će srpski privrednici u narednih šest meseci nastupati u Milanu sa konkretnim predlozima za saradnju, razmenu iskustava, investicije, kao i sa trgovinskom ponudom za druge zemlje. Sertić je na otvaranju svetske izložbe "Ekspo 2015", koja se u tom gradu održava od 1. maja do 31. oktobra, najavio da će se Srbija u narednih pola godine truditi da se predstavi na najbolji način i da iskoristi ovu izložbu kao polaznu osnovu za upoznavanje i širenje ekonomskih odnosa sa privrednicima iz drugih zemalja. Ministar je naveo da će naša zemlja u narednih šest meseci, u kontinuitetu, predstaviti privredne potencijale, naučne sadržaje i inovacije, turističku ponudu, hranu, vina, kulturu, tradiciju, investicione i turističke potencijale, kao i mogućnosti za povećanje trgovinske razmene sa drugim zemljama.

Jačanje ekonomske saradnje Srbije i ItalijeMinistar privrede u Vladi Republike Srbije Željko Sertić najavio je da će srpski privrednici u narednih šest meseci nastupati u Milanu sa konkretnim predlozima za saradnju, razmenu iskustava, investicije, kao i sa trgovinskom ponudom za druge zemlje.

Sertić je na otvaranju svetske izložbe "Ekspo 2015", koja se u tom gradu održava od 1. maja do 31. oktobra, najavio da će se Srbija u narednih pola godine truditi da se predstavi na najbolji način i da iskoristi ovu izložbu kao polaznu osnovu za upoznavanje i širenje ekonomskih odnosa sa privrednicima iz drugih zemalja.

Ministar je naveo da će naša zemlja u narednih šest meseci, u kontinuitetu, predstaviti privredne potencijale, naučne sadržaje i inovacije, turističku ponudu, hranu, vina, kulturu, tradiciju, investicione i turističke potencijale, kao i mogućnosti za povećanje trgovinske razmene sa drugim zemljama.

Prema njegovim rečima, u Milanu će se predstaviti brojni privrednici iz Srbije, među kojima i proizvođači organske i dečije hrane, konditorskih proizvoda, lekovitog i začinskog bilja, kao i semenskog i sadnog materijala, prerađivači voća i povrća, proizvođači procesne opreme za poljoprivredu i prehrambenu industriju, nameštaja, odeće i IT sektor.

Svetska izložba odlična je prilika za to da Srbija, kao i ostale zemlje učesnice, predstave svoje prirodne i privredne resurse i potencijale, istakao je Sertić i podsetio na to da je Italija jedan od najvećih trgovinskih i investicionih partnera Srbije.

Važan deo nastupa naše zemlje na izložbi "Ekspo 2015" biće predstavljanje novih projekata i sklapanje novih poslova sa italijanskim partnerima , što će dodatno ojačati ekonomsku saradnju dveju zemalja, zaključio je ministar.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik