Država će učiniti sve da unapredi radnička prava u Srbiji

Bez autora
May 03 2015

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je zadovoljan činjenicom da je stopa nezaposlenosti pala na 16,8 odsto i time što ove godine 62.000 zaposlenih više plaća doprinose PIO fondu.Vulin je povodom obeležavanja 1. maja – Međunarodnog praznika rada izrazio zadovoljstvo i zbog toga što se deficit budžeta smanjuje i što će država po prvi put bez uzimanja kredita moći da poveća plate i penzije.

Država će učiniti sve da unapredi radnička prava u SrbijiMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je zadovoljan činjenicom da je stopa nezaposlenosti pala na 16,8 odsto i time što ove godine 62.000 zaposlenih više plaća doprinose PIO fondu.

Vulin je u izjavi za Televiziju "Pink" povodom obeležavanja 1. maja – Međunarodnog praznika rada izrazio zadovoljstvo i zbog toga što se deficit budžeta smanjuje i što će država po prvi put bez uzimanja kredita moći da poveća plate i penzije.

On je poručio zaposlenima da prijave inspekciji rada sve što narušava njihova zakonom zagarantovana prava, i ukazao na to da je Zakon o radu dosta unapredio položaj porodilja i žena koje žele da ostanu u drugom stanju.

Ministar je preneo da bi želeo da nivo radničkih prava bude kao u Norveškoj i Švedskoj, da nam privreda i istorija bude kao u te dve zemlje i da imamo socijalno odgovorne poslodavce.

Prema njegovim rečima, u socijalizmu su radnici imali veća prava nego danas, ali je tada naša zemlja imala 22 miliona stanovnika i mogla je da iznese ta prava.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik