Tisak: Blago smanjen gubitak

Bez autora
May 04 2015

Prva tri mjeseca ove godine Tisak je završio sa 7,4 milijuna kuna gubitka, što je približno na razini gubitka iz istog razdoblja lani, koji je iznosio 7,5 milijuna kuna. Ukupni prihodi Tiska ostvareni u prvom kvartalu ove godine iznosili su 567,8 milijuna kuna i bili su 2,9 posto viši nego u prva tri mjeseca lani, za koliko su porasli i ukupni rashodi, na 575,2 milijuna kuna. Negativni trend pada prometa osnovnih kategorija tiskovina i duhana, Tisak uspjeva ublažiti razvojem i uvođenjem elektroničkih i financijskih usluga u mrežu svojih prodajnih mjesta, navodi se u izvješću i dodaje da Uprava i dalje radi na racionalizaciji troškova, mjerama ušteda i unapređenju poslovne efikasnosti tvrtke.

Tisak: Blago smanjen gubitakPrva tri mjeseca ove godine Tisak je završio sa 7,4 milijuna kuna gubitka, što je približno na razini gubitka iz istog razdoblja lani, koji je iznosio 7,5 milijuna kuna.

Ukupni prihodi Tiska ostvareni u prvom kvartalu ove godine iznosili su 567,8 milijuna kuna i bili su 2,9 posto viši nego u prva tri mjeseca lani, za koliko su porasli i ukupni rashodi, na 575,2 milijuna kuna.

Negativni trend pada prometa osnovnih kategorija tiskovina i duhana, Tisak uspjeva ublažiti razvojem i uvođenjem elektroničkih i financijskih usluga u mrežu svojih prodajnih mjesta, navodi se u izvješću i dodaje da Uprava i dalje radi na racionalizaciji troškova, mjerama ušteda i unapređenju poslovne efikasnosti tvrtke.

No, i u ostatku ove godine iz Tiska kao najznačajniji rizik i neizvjesnost za svoje poslovanje navode sve slabiju kupovnu moć stanovništva uslijed gospodarske krize, što se odražava na prodaju osnovnih kategorija roba.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik