Tehnika: Prihod 32,7% manji od planiranog

Bez autora
May 04 2015

Ukupni prihod Tehnike u prvom kvartalu iznosio je 158,7 milijuna kuna, odnosno 20,76 milijuna eura, što je 22,9 posto više od prošlogodišnjeg prihoda, ali i 32,7 posto manje od planiranog prihoda za to razdoblje. Rashodi su iznosili 167,6 milijuna kuna. Povećani su za 21,9 posto, tako da tromjesečni gubitak iznosi 8,8 milijuna kuna. Prema planu za prvi kvartal 2015., tvrtka je trebala ostvariti dobit od 4,1 milijun kuna, a osnovni razlog smanjenja ostvarene realizacije i manje neto dobit od planirane leži u nedovoljnoj popunjenosti kapaciteta, smanjenju marži za radove po ugovorima te smanjenju prodaje i cijena stanova. Iako se navodi kako će ih spomenuti problemi još dugo pritiskati, Uprava Tehnike optimistično očekuje postupni izlazak iz krize i vraćanje u normalnije okvire poslovanja.

Tehnika: Prihod 32,7% manji od planiranogUkupni prihod Tehnike u prvom kvartalu iznosio je 158,7 milijuna kuna, odnosno 20,76 milijuna eura, što je 22,9 posto više od prošlogodišnjeg prihoda, ali i 32,7 posto manje od planiranog prihoda za to razdoblje.

Rashodi su iznosili 167,6 milijuna kuna. Povećani su za 21,9 posto, tako da tromjesečni gubitak iznosi 8,8 milijuna kuna.

Prema planu za prvi kvartal 2015., tvrtka je trebala ostvariti dobit od 4,1 milijun kuna, a osnovni razlog smanjenja ostvarene realizacije i manje neto dobit od planirane leži u nedovoljnoj popunjenosti kapaciteta, smanjenju marži za radove po ugovorima te smanjenju prodaje i cijena stanova.

Iako se navodi kako će ih spomenuti problemi još dugo pritiskati, Uprava Tehnike optimistično očekuje postupni izlazak iz krize i vraćanje u normalnije okvire poslovanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik