Bečka burza: Više kandidata za preuzimanje Ljubljanske borze

Bez autora
May 04 2015

Iz Bečke burze su za Delo potvrdili da je za preuzimanje Ljubljanske borze zainteresirano više investitora. Je li među njima i Zagrebačka burza, nisu željeli otkriti. Zadovoljni smo da je više kandidata iskazalo interes za LJSE. U ovom trenutku proučavamo više mogućnosti i ekonomski prihvatljive ponude. Odlučit ćemo na temelju ekonomskih kriterija i nismo pod pritiskom brze prodaje. Različite mogućnosti proučit ćemo do sredine ove godine, poručuju iz Bečke burze. O tome je li Zagrebačka burza među kandidatima, iz Beča ne žele otkiriti jer, tvrde, obvezali su se na tajnost podataka. Zatvoreni su za informacije bili i u Zagrebu. Konkretno pitanje ne možemo komentirati a možemo reći samo to da pozorno pratimo trendove konsolidacije u burzovnoj industriji, poručuju sa ZSE.

Bečka burza: Više kandidata za preuzimanje Ljubljanske borzeIz Bečke burze su za Delo potvrdili da je za preuzimanje Ljubljanske borze zainteresirano više investitora. Je li među njima i Zagrebačka burza, nisu željeli otkriti.

- Zadovoljni smo da je više kandidata iskazalo interes za LJSE. U ovom trenutku proučavamo više mogućnosti i ekonomski prihvatljive ponude. Odlučit ćemo na temelju ekonomskih kriterija i nismo pod pritiskom brze prodaje. Različite mogućnosti proučit ćemo do sredine ove godine, poručuju iz Bečke burze.

O tome je li Zagrebačka burza među kandidatima, iz Beča ne žele otkiriti jer, tvrde, obvezali su se na tajnost podataka. Zatvoreni su za informacije bili i u Zagrebu.

- Konkretno pitanje ne možemo komentirati a možemo reći samo to da pozorno pratimo trendove konsolidacije u burzovnoj industriji, poručuju sa ZSE.

U slovenskim financijskim krugovima neslužbeno kažu kako se već neko vrijeme govori da Bečka burza želi prodati LJSE koju je kupio 2008. godine za 47 milijuna eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik