Srbija će sačuvati svoje banje

Bez autora
May 04 2015

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin istakao je danas da Srbija neće ponoviti grešku nekih zemalja u okruženju koje su potpuno izgubile rehabilitacionu i zdravstvenu ulogu svojih banja. Vulin je tokom posete Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Banja Koviljača“, gde je otvorena banjska sezona i pušten u rad renovirani rendgen-kabinet sa najmodernijim digitalnim RTG aparatom, ocenio da je privatizacija banja spor proces, ali da u njemu treba uraditi ono što je najbolje i za zaposlene, i za korisnike, i za državu u celini. Ministar je naglasio da je Agencija za privatizaciju raspisala konkurs za privatizacionog savetnika koji će dati mišljenje, i dodao da radna grupa Vlade radi na postizanju odgovarajućeg rešenja za svaku banju pojedinačno. Nemamo razloga da prodajemo ono što je dobro, uspešno, što donosi prihod, ali imamo razloga da se okrenemo tržištu, da vidimo da li možemo da imamo javno-privatno partnerstvo ili dokapitalizaciju, poručio je on.

Srbija će sačuvati svoje banjeMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin istakao je danas da Srbija neće ponoviti grešku nekih zemalja u okruženju koje su potpuno izgubile rehabilitacionu i zdravstvenu ulogu svojih banja.

Vulin je tokom posete Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Banja Koviljača“, gde je otvorena banjska sezona i pušten u rad renovirani rendgen-kabinet sa najmodernijim digitalnim RTG aparatom, ocenio da je privatizacija banja spor proces, ali da u njemu treba uraditi ono što je najbolje i za zaposlene, i za korisnike, i za državu u celini.

Ministar je naglasio da je Agencija za privatizaciju raspisala konkurs za privatizacionog savetnika koji će dati mišljenje, i dodao da radna grupa Vlade radi na postizanju odgovarajućeg rešenja za svaku banju pojedinačno.

Nemamo razloga da prodajemo ono što je dobro, uspešno, što donosi prihod, ali imamo razloga da se okrenemo tržištu, da vidimo da li možemo da imamo javno-privatno partnerstvo ili dokapitalizaciju, poručio je on.

Prema njegovim rečima, ukoliko bi se izgubila rehabilitaciona i zdravstvena uloga naših banja, onda bismo naše osiguranike morali da šaljemo u neku drugu zemlju na lečenje.

Naši osiguranici su ulagali u svaku od ovih banja, sa željom da jednog dana i oni postanu povlašćeni korisnici i ove banje, kao i svake druge. Zbog toga će se voditi računa o tome i neće biti ničega što može da liči na lošu privatizaciju, naglasio je ministar.

Vulin je istakao da je velika stvar kada može da se napreduje od sopstvenih prihoda i da se ulaže u razvoj i poboljšanje kvaliteta usluga korisnika, što, kako je ocenio, Specijalna bolnica u Banji Koviljači i čini.

Ova bolnica je jedna od najsavremenijih rehabilitacionih ustanova te vrste u Evropi, a bavi se lečenjem reumatskih oboljenja i oboljenja koštano-zglobnog sistema, i to uz pomoć prirodnog faktora sumporovitog peloida i vode i kroz primenu kompletne fizikalne terapije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik