Telemach će za Tušmobil ukupno platiti 110 milijuna eura

Bez autora
May 05 2015

Mirko Tuš je za Tušmobil kojeg je prepustio Telemachu dobio 42 milijuna eura. Bude li sve išlo prema planovima, Tuš bi mogao izvući i dodatnih 26 milijuna eura, otkriva kupoprodajni ugovor. U ugovor su uključena i otplata Tušmobilovih obveza u iznosu većem od 40 milijuna eura. Tako se ukupni iznos kojeg će isplatiti Telemach penje na 110 milijuna eura. Kroz manje od godinu dana, u ožujku 2016. Telemach bi trebao isplatiti dodatnih 20 milijuna eura, a do godine 2018. još šest milijuna eura. Koliko će od toga završiti na računima Tuš Holdinga ovisi o tome hoće li se u međuvremenu otkriti neke nepravilnbosti ili nepredviđeni gubici. Taj odloženi dio iznosa isplatiti će kompanija Adria Topco iz Nizozemske kojom, kao i Telemachom, upravlja fond KKR.

Telemach će za Tušmobil ukupno platiti 110 milijuna euraMirko Tuš je za Tušmobil kojeg je prepustio Telemachu dobio 42 milijuna eura, piše ljubljanski Dnevnik.

Bude li sve išlo prema planovima, Tuš bi mogao izvući i dodatnih 26 milijuna eura, otkriva kupoprodajni ugovor.

U ugovor su uključena i otplata Tušmobilovih obveza u iznosu većem od 40 milijuna eura. Tako se ukupni iznos kojeg će isplatiti Telemach penje na 110 milijuna eura.

Kroz manje od godinu dana, u ožujku 2016. Telemach bi trebao isplatiti dodatnih 20 milijuna eura, a do godine 2018. još šest milijuna eura. Koliko će od toga završiti na računima Tuš Holdinga ovisi o tome hoće li se u međuvremenu otkriti neke nepravilnbosti ili nepredviđeni gubici. Taj odloženi dio iznosa isplatiti će kompanija Adria Topco iz Nizozemske kojom, kao i Telemachom, upravlja fond KKR.

S obzirom na to da je Telemach za preuzimanje Tušmobila potrošio 110 milijuna eura, jednostavni izračun pokazuje da je preuzimanje bilo vrijedno šest do sedam puta EBITDA.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik