"Elektrokrajina" modernizuje mrežu

Bez autora
May 05 2015

ZP "Elektrokrajina" Banjaluka pustila je pod napon novi dalekovod 35 kilovolti Kotor Varoš - Kneževo/Skender Vakuf, čime su kupcima sa područja opštine Kneževo/Skender Vakuf obezbijedili stabilnije napajanje električnom energijom, naveli su iz ovog preduzeća. Naime, elektroenergetski projekat je obuhvatao zamjenu 20-kilovoltnog voda sa 35-kilovoltnim vodom na dalekovodu Kotor Varoš - Kneževo/Skender Vakuf uz postavljenje 86 novih električnih stubova i ugradnju transformatora 35/20 kilovolti u rasklopnu trafo-stanicu Kneževo. Seka Kuzmanović, direktor "Elektrokrajine", izrazila je zadovoljstvo zbog realizacije ovog značajnog projekta. Investicija je realizovana u cilju stabilnijeg snabdijevanja kupaca sa područja opštine Kneževo i pouzdanijeg prenosa električne energije sa tri mini-hidroelektrane na području te lokalne zajednice, izjavila je Kuzmanovićeva.

"Elektrokrajina" modernizuje mrežuZP "Elektrokrajina" Banjaluka pustila je pod napon novi dalekovod 35 kilovolti Kotor Varoš - Kneževo/Skender Vakuf, čime su kupcima sa područja opštine Kneževo/Skender Vakuf obezbijedili stabilnije napajanje električnom energijom, naveli su iz ovog preduzeća.

Naime, elektroenergetski projekat je obuhvatao zamjenu 20-kilovoltnog voda sa 35-kilovoltnim vodom na dalekovodu Kotor Varoš - Kneževo/Skender Vakuf uz postavljenje 86 novih električnih stubova i ugradnju transformatora 35/20 kilovolti u rasklopnu trafo-stanicu Kneževo.

Seka Kuzmanović, direktor "Elektrokrajine", izrazila je zadovoljstvo zbog realizacije ovog značajnog projekta.

"Investicija je realizovana u cilju stabilnijeg snabdijevanja kupaca sa područja opštine Kneževo i pouzdanijeg prenosa električne energije sa tri mini-hidroelektrane na području te lokalne zajednice", izjavila je Kuzmanovićeva.

Investitori projekta vrijednog tri miliona KM su "Elektrokrajina" i preduzeće EHE Banjaluka, u vlasništvu austrijske energetske grupacije "Kelag". Inače, finansiranje projekta se odvija na način da je preduzeće EHE investiralo sredstva u izgradnju vodova i postrojenja koji su predati u osnovna sredstva "Elektrokrajine", koja će investiciju otplatiti u narednih šest godina bez obračunate kamate.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik