Dunav osiguranje preuzma Takovo

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije odobrila da Dunav osiguranju da preuzme portfelj neživotnog osiguranja Takovo osiguranja iz Kragujevca koje je u likvidaciji. Procenjeno je da će tom koncentracijom Dunav osiguranje imati udeo od 30 do 40 odsto na tržištu osiguranja u Srbiji, i to samo pod uslovom da zadrži sve dosadašnje osiguranike Takovo osiguranja, tako da ne postoji opasnost od narušavanja konkurencije. U rešenju Komisije, objavljenom na njenom sajtu kzk.gov.rs, navodi se da će prezimanjem portfelja neživotnog osiguranja Takovo osiguranja biti zaštićeni osiguranici te kompanije, kojoj je Narodna banka Srbije (NBS) krajem jula 2014. godine oduzela dozvolu za rad. Agencije za osiguranje depozita, kao likvidacioni upravnik, objavila je u avgustu poziv za preuzimanje portfelja osiguranja Takovo osiguranja, na koji se javila samo kompanija Dunav osiguranje.

Dunav osiguranje preuzma TakovoKomisija za zaštitu konkurencije Srbije odobrila da Dunav osiguranju da preuzme portfelj neživotnog osiguranja Takovo osiguranja iz Kragujevca koje je u likvidaciji.

Procenjeno je da će tom koncentracijom Dunav osiguranje imati udeo od 30 do 40 odsto na tržištu osiguranja u Srbiji, i to samo pod uslovom da zadrži sve dosadašnje osiguranike Takovo osiguranja, tako da ne postoji opasnost od narušavanja konkurencije.

U rešenju Komisije, objavljenom na njenom sajtu kzk.gov.rs, navodi se da će prezimanjem portfelja neživotnog osiguranja Takovo osiguranja biti zaštićeni osiguranici te kompanije, kojoj je Narodna banka Srbije (NBS) krajem jula 2014. godine oduzela dozvolu za rad.

Agencije za osiguranje depozita, kao likvidacioni upravnik, objavila je u avgustu poziv za preuzimanje portfelja osiguranja Takovo osiguranja, na koji se javila samo kompanija Dunav osiguranje.

NBS je odobrila prenos osiguranja Takovo osiguranja u Dunav osiguranje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik