Investirano 100 miliona dolara u servis Foodpanda

Bez autora
May 06 2015

Svetski servis za onlajn naručivanje hrane, Foodpanda objavio je 1. maja novu rundu investicionih ulaganja u iznosu od 100 miliona dolara, predvođen u investicionom bankom Goldman Saks. U ovom krugu investiranja, učestvovali su I postojeći investitori, uključujući nemački Rocket Internet. Zajedno sa investicionim ulaganjima od marta 2015.godine, kada je prikupljeno 110 miliona dolara, Foodpanda je od svog osnivanja 2012.godine uspela da prikupi 310 miliona dolara ulaganja. Zahvaljujući tome, Foodpanda će ubrzati ostvarivanje svojih krajnjih ciljeva, a to su pre svega ostvarivanje najboljeg korisničkog iskustva I što jednostavnije I lakšenaručivanje hrane, putem internet I mobilnih aplikacija. Foodpanda, zajedno sa svojim pridruženim brendovima, među kojima je I domaća platform za naručivanje hrane Donesi.com (www.donesi.com), posluje na pet kontinenata, u 40 zemalja i u 580 gradova širom sveta. Između ostalih, Foodpanda posluje i u 12 najvećih svetskih metropola, a sarađuje sa preko 60 000 restorana.

Investirano 100 miliona dolara u servis FoodpandaSvetski servis za onlajn naručivanje hrane, Foodpanda objavio je 1. maja novu rundu  investicionih ulaganja u iznosu od 100 miliona dolara, predvođen u investicionom bankom Goldman Saks. U ovom krugu investiranja, učestvovali su i postojeći investitori, uključujući nemački Rocket Internet.

Zajedno sa investicionim ulaganjima od marta 2015.godine, kada je prikupljeno 110 miliona dolara, Foodpanda je od svog osnivanja 2012.godine uspela da prikupi 310 miliona dolara ulaganja. Zahvaljujući tome, Foodpanda će ubrzati ostvarivanje svojih krajnjih ciljeva, a to su pre svega ostvarivanje najboljeg korisničkog iskustva I što jednostavnije I lakšenaručivanje hrane,  putem internet I mobilnih aplikacija.

Foodpanda, zajedno sa svojim pridruženim brendovima, među kojima je I domaća platform za naručivanje hrane Donesi.com (www.donesi.com), posluje na pet kontinenata, u 40 zemalja i u 580 gradova širom sveta. Između ostalih, Foodpanda posluje i u 12 najvećih svetskih metropola, a sarađuje sa preko 60 000 restorana.

Ralf Wenzel, koosnivač I izvršni director Foodpande: „Veoma smo zadovoljni zbog podrške pružene od strane Goldman Sachs Investment Partners. Uz njihovo veliko poznavanje onlajn tržišta I stručnost, zajedno sa našom renomiranom grupom investitora, moći ćemo da zauzmemo vodeće mesto u oblasti dostave hrane na tržištima u razvoju, usmeravajući se napreko 3 milijarde korisnika. Tržišta u razvoju, kada je onlajn dostava u pitanju, imaju izvanredan potencijal I u narednom period posvetićemo se tome da razvijemo što pogodnije načine za naručivanje I dostavu hrane.“

Jan Fridman, “Goldman Sachs Investment Partners”:„Impresionirani smo razvojnim planom I veoma kvalitetnim upravljačkim timom Foodpande. Verujemo da Foodpanda ima ogromne mogućnosti da učvrsti svoju vodeću poziciju na tržištima u razvoju u narednim godinama. Očekujemo da će im inovacije, kao I dodatna vrednost koju stvaraju, obezbediti vodeću poziciju na tržištima na kojima posluju.“

Kao deo ove runde investicionog ulaganja, Goldman Sachs Investment Partners pridružiće se savetodavnom odboru Foodpande.

Donesi.com

Donesi.com je srpski internet start-up osnovan 2006. godine, kao inovativno rešenje za online naručivanje hrane I jedna je od prvih evropskih web platformi za dvosmernu komunikaciju klijenata i restorana. Od kraja 2014.godine Donesi.com posluje u sastavu globalnog servisa za naručivanje hrane na internetu, Foodpanda Group, dela najveće nemačke e-commerce firme, Rocket Internet.Donesi.com danas posluje u Srbiji obavlja i u Bosni I Hercegovini I Crnoj Gori.

Donesi.com u Srbiji posluje u Beogradu, NovomSadu, Nišu, Subotici, Pančevu, Zrenjaninu, Kragujevcu, Kruševcu, Kraljevu I Čačku. U Bosni I Hercegovini korisnici hranu mogu naručiti onlajn u Sarajevu, Banjaluci, Bijeljini, Brčkom I Prijedoru, dok su u Crnoj Gori za onlajn naručivanje dostupni restorani u Podgorici, Baru, Budvi, Kotoru, Tivatu, Herceg Novom I Nikšiću.

Foodpanda

Foodpanda je svetska kompanija za dostavu hrane koja posluje u 40 zemalja I na pet kontinenata. Kompanija i pridruženi brendovi, uključujući I servis Donesi.com, obezbeđuju mogućnost restoranima da se uz najnovije onlajn tehnologije pozicioniraju I postanu prepoznatljivi u onlajn svetu I svetu mobilnih telefona. Korisnicima, sa druge strane, pružaju mogućnost da hranu naruče onlajn Iz najveće moguće gastronomske ponude, putem internet ili mobilne aplikacije.

Foodpanda u Evropi posluje još i u Italiji, Španiji, Hrvatskoj, Bugarskoj, Rumuniji, Mađarskoj, Ukrajini I Rusiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik