U Rajlovcu otvoren prvi Bosch prodajno-servisni centar na Balkanu

Bez autora
May 06 2015

Svečanim presijecanjem vrpce, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i Rašid Malićbegović, vlasnik firme Jasmin M d. o.o. otvorili su danas u Rajlovcu poslovno-servisni centar „JASMIN M PSC“. Riječ je o prvom BOSCH DIESEL servisnom centru na Balkanu ovakve vrste, smještenom upravo na području Novog Grada, opremljenom najsavremenijom dijagnostičko-servisnom opremom. Vrijednost investicije iznosi tri miliona maraka, a posao je dobilo 15 novih uposlenika. Prošle godine zaposlili smo pet radnika u Žepču koji su prošli obuku za ovaj servis, a prije mjesec dana i dodatnih 10 radnika u Sarajevu. Riječ je o ljudima sa područja općine Novi Grad Sarajevo, koji su duži vremenski period preko Biroa tražili posao, objasnio je Jasmin Malićbegović, direktor firme i dodao da je ukoliko se posao bude širio, do kraja godine planirano zapošljavanje još deset novih radnika.

U Rajlovcu otvoren prvi Bosch prodajno-servisni centar na BalkanuSvečanim presijecanjem vrpce, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i Rašid Malićbegović, vlasnik firme Jasmin M d. o.o. otvorili su danas u Rajlovcu poslovno-servisni centar „JASMIN M PSC“.

Riječ je o prvom BOSCH DIESEL servisnom centru na Balkanu ovakve vrste, smještenom upravo na području Novog Grada, opremljenom najsavremenijom dijagnostičko-servisnom opremom. Vrijednost investicije iznosi tri miliona maraka, a posao je dobilo 15 novih uposlenika.

"Prošle godine zaposlili smo pet radnika u Žepču koji su prošli obuku za ovaj servis, a prije mjesec dana i dodatnih 10 radnika u Sarajevu. Riječ je o ljudima sa područja općine Novi Grad Sarajevo, koji su duži vremenski period preko Biroa tražili posao", objasnio je Jasmin Malićbegović, direktor firme i dodao da je ukoliko se posao bude širio, do kraja godine planirano zapošljavanje još deset novih radnika.

U objektu se mogu naći proizvodi renomiranih firmi Bosch, Rexroth iz oblasti dizel pumpi, hidraulične opreme, a osim prodaje u sklopu objekta nalazi se i ovlašteni servis Deutz motora, kao i Bosch dizelskog programa.

Objekat zauzima ukupnu površinu od 2. 000 kvadratnih metara, od čega je najveći dio namijenjen servisu i prodaji, dok manji dio obuhvata kancelarijski i magacinski prostor.

„Ideja ovog objekta je distribucija BOSCH proizvoda, sa akcentom na ubrizgavanje goriva, jer smo mi jedina firma u BiH koja ozbiljno radi na tome, a ovo je prvi BOSCH DIESEL servisni centar na Balkanu ovakve vrste. Prvi ovakav servis je prije godinu otvoren u Ankari, dok se drugi nalazi ovdje u Novom Gradu, odnosno u Sarajevu, koji je otvoren 20 godina nakon rata. Jedini u BiH posjedujemo stroj koji radi sa pritiskom od 2. 500 bara“, riječi su direktora firme „JASMIN M PSC“.

Načelnik Efendić čestitao je investitoru na uspješno realiziranom projektu. Kazao je da je ponosan na činjenicu da naše domaće firme imaju snage za ovako velike investicije.

„Radi se o specifičnoj djelatnosti, a servis je povezan sa najboljim svjetskim proizvođačima opreme. Posebno je značajno da je u novom objektu zaposleno 15 novih radnika, te da postoji mogućnost za zapošljavanjem dodatnih radnika. Otvaranje svakog radnog mjesta za nas je od izuzetne važnosti. Prema informacijama koje smo dobili od vlasnika, iza svega ovoga stoji isključivo trud i rad, što je dobar pokazatelj da ni u jednom poslu nema uspjeha bez mukotrpnog rada i odricanja. Oni su dobar primjer drugima, kako se upornim radom može postići veliki uspjeh“, rekao je načelnik Efendić.

Dodao je da je Rajlovac trenutno prostor sa najvećim potencijalom za poslovnu zonu u Kantonu Sarajevo, gdje postoji još mnogo mjesta za gradnju i investiranje. „Naše strateško opredjeljenje je da prostor Rajlovca bude u što boljoj funkciji servisnih djelatnosti glavnog grada BiH,a planiran je za te sadržaje", istakao je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo.

On je uputio poziv domaćim i stranim investitorima da u tom smislu iskažu svoj interes za gradnju i investiranje u Novom Gradu, gdje ima još dovoljno mjesta za gradnju i otvaranje novih radnih mjesta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik