Počeo sa radom registar posrednika za poslove s nekretninama

Bez autora
May 10 2015

Registar preduzetnika i privrednih društava koji se bave posredovanjem u prometu i zakupu nepokretnosti počeo je u petak sa radom i dostupan je na internet stranici Ministarstva trgovine turizma i telekomunikacija.U registru koji je formiran i objavljen u zakonskom roku, mogu se dobiti informacije o privrednim subjektima iz ove oblasti i njihovim zaposlenim koji imaju položen stručni ispit za posrednike u prometu i zakupu nepokretnosti.

Počeo sa radom registar posrednika za poslove s nekretninamaRegistar preduzetnika i privrednih društava koji se bave posredovanjem u prometu i zakupu nepokretnosti počeo je u petak sa radom i dostupan je na internet stranici Ministarstva trgovine turizma i telekomunikacija.

U registru koji je formiran i objavljen u zakonskom roku, mogu se dobiti informacije o privrednim subjektima iz ove oblasti i njihovim zaposlenim koji imaju položen stručni ispit za posrednike u prometu i zakupu nepokretnosti.

Predsednik ispitne komisije za sticanje licence posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti Željko Stojanović rekao je Tanjugu da je do danas 1.141 kandidat položio stručni ispit za posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti i da očekuje da ih do kraja ovog meseca bude više od 1.200.

Pozivamo sve preduzetnike i privredna društva iz oblasti prometa i zakupa nepokretnosti da podnesu zahtev za upis u registar. Mi očekujemo da do kraja maja svi posrednici koji ispunjavaju uslove budu upisani u registar, dodao je on.

Stojanović je objasnio i da se uvođenjem registra obezbeđuje viši stepen pravne sigurnosti za potrošače i privrednike koji koriste usluge posredovanja u prometu i zakupu nepokretnosti, jača konkurentnost u ovoj važnoj uslužnoj delatnosti i bitno smanjuje mogućnost nelegalnog obavljanja poslova posredovanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik