Mercator CG zakupio šest objekata ulcinjskog Solarisa na deset godina

Bez autora
May 10 2015

Preduzeće za trgovinu i usluge Mercator CG potpisalo je ugovor o dugoročnom zakupu šest objekata ulcinjskog Solarisa na deset godina. Vrijednost ugovora je oko milion eura, jer su uzete i zalihe vrijedne više od 800 hiljada eura i oprema vrijednija od 100.000 eura, piše Pobjeda. Osnivači Solarisa su Nikola Dukađin i Ranko Knežević. Već od ponedjeljka će pet objekata Solarisa poslovati pod imenom Mercatora, dok je u jednom u toku adaptacija i očekuje se da brzo bude završena. Ugovorom o zakupu preuzeto je i 100 radnika Solarisa. Mercator će na taj način postati vodeća trgovina na malo u ulcinjskoj opštini. Ta kompanija od prije dvije godine posluje u sklopu Agrokora, hrvatskog biznismena Ivice Todorica, koji je kupio većinski paket od 53 odsto dionica slovenačkog trgovačkog lanca.

Mercator CG zakupio šest objekata ulcinjskog Solarisa na deset godinaPreduzeće za trgovinu i usluge Mercator CG potpisalo je ugovor o dugoročnom zakupu šest objekata ulcinjskog Solarisa na deset godina.

Vrijednost ugovora je oko milion eura, jer su uzete i zalihe vrijedne više od 800 hiljada eura i oprema vrijednija od 100.000 eura, piše Pobjeda. Osnivači Solarisa su Nikola Dukađin i Ranko Knežević.

Već od ponedjeljka će pet objekata Solarisa poslovati pod imenom Mercatora, dok je u jednom u toku adaptacija i očekuje se da brzo bude završena. Ugovorom o zakupu preuzeto je i 100 radnika Solarisa.

Mercator će na taj način postati vodeća trgovina na malo u ulcinjskoj opštini. Ta kompanija od prije dvije godine posluje u sklopu Agrokora, hrvatskog biznismena Ivice Todorica, koji je kupio većinski paket od 53 odsto dionica slovenačkog trgovačkog lanca.

Na taj način je stvoren regionalni maloprodajni div sa oko 62.000 zaposlenih i sedam milijardi eura prihoda. Todorić je u petom i konačnom pokušaju preuzimanja znatno spustio cijenu slovenačkog lanca.

Umjesto 120 eura, koliko je dogovoreno kupoprodajnim ugovorom s konzorcijem u 2013. godini, Agrokor je dionicu platio 86 eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik