Zvanično počeli radovi na autoputu

Bez autora
May 11 2015

Radovi na izgradnji autoputa Bar – Boljare zvanično su počeli danas. Izgradnja prioritetne dionice Smokovac - Uvač - Mateševo, koja će trajati četiri godine. Iz Ministarstva saobraćaja ranije je saopšteno da je prva rata avansa uplaćena i rok od 48 mjeseci za izgradnju prve dionice počinje da teče od danas. U Vladi, i na osnovu iskustva sa izgradnjom četiri broda u Kini, vjeruju da će će kineski partner, kompanija CRBC, ispoštovati sve rokove. Pripremni radovi uveliko traju već dva mjeseca i sve je spremno za montiranje kućica u kojima će biti smješteni kineski radnici u naselju Moračica. Radovi će početi u tri etape i to na najzahtjevnijim mjestima. Najveća pažnja biće posvećena najzahtjevnijem poduhvatu, odnosno izgradnji mosta Moračica, dugog kilometar, čiji će glavni stub od 180 metara oboriti rekord po visini na Balkanu.

Zvanično počeli radovi na autoputuRadovi na izgradnji autoputa Bar – Boljare zvanično su počeli danas. Izgradnja prioritetne dionice Smokovac - Uvač - Mateševo, koja će trajati četiri godine. Iz Ministarstva saobraćaja ranije je saopšteno da je prva rata avansa uplaćena i rok od 48 mjeseci za izgradnju prve dionice počinje da teče od danas. U Vladi, i na osnovu iskustva sa izgradnjom četiri broda u Kini, vjeruju da će će kineski partner, kompanija CRBC, ispoštovati sve rokove.

Pripremni radovi uveliko traju već dva mjeseca i sve je spremno za montiranje kućica u kojima će biti smješteni kineski radnici u naselju Moračica.

Radovi će početi u tri etape i to na najzahtjevnijim mjestima. Najveća pažnja biće posvećena najzahtjevnijem poduhvatu, odnosno izgradnji mosta Moračica, dugog kilometar, čiji će glavni stub od 180 metara oboriti rekord po visini na Balkanu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik