Besplatan program mentorstva za MSP

Bez autora
May 12 2015

Malim i srednjim preduzećima (MSP) u Crnoj Gori na raspolaganju je besplatan program mentorstva za koji se mogu prijaviti do 4. juna. Program sprovodi Direkcija za razvoj malih i srednjih preduzeća (DRMSP) u saradnji sa Vladom Japana, preko Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA). Program je, kako je saopšteno, i prošle godine sproveden u Crnoj Gori, a firme koje su koristile mentoring ocijenile su program veoma korisnim za unaprijeđenje poslovanja. Zahvaljujući ovoj usluzi firme ostvaruju u prosjeku deset odsto povećanja prodaje, profita i broja zaposlenih, navedeno je u saopštenju. Mentori su sertifikovani od Japanske agencije za međunarodnu saradnju. Menotri, kako je navedeno, pored toga što imaju profesionalno iskustvo u oblasti malih i srednjih preduzeća, praktično su i teorijski obučeni u pružanju mentorskih usluga, uz podršku alata i znanja eksperata iz Japana.

Besplatan program mentorstva za MSPMalim i srednjim preduzećima (MSP) u Crnoj Gori na raspolaganju je besplatan program mentorstva za koji se mogu prijaviti do 4. juna.

Program sprovodi Direkcija za razvoj malih i srednjih preduzeća (DRMSP) u saradnji sa Vladom Japana, preko Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA).

Program je, kako je saopšteno, i prošle godine sproveden u Crnoj Gori, a firme koje su koristile mentoring ocijenile su program veoma korisnim za unaprijeđenje poslovanja.

“Zahvaljujući ovoj usluzi firme ostvaruju u prosjeku deset odsto povećanja prodaje, profita i broja zaposlenih”, navedeno je u saopštenju.

Mentori su sertifikovani od Japanske agencije za međunarodnu saradnju.

Menotri, kako je navedeno, pored toga što imaju profesionalno iskustvo u oblasti malih i srednjih preduzeća, praktično su i teorijski obučeni u pružanju mentorskih usluga, uz podršku alata i znanja eksperata iz Japana.

Mentoring usluga se pruža kroz mentorski proces, tokom najmanje 50 sati podrške mentora za korisnika, što se sastoji od oko deset posjeta.

Za prijavu je potrebno preuzeti i popuniti obrazac prijave sa linka http://nasme.me/pozivi/besplatan-program-podrske-za-mala-i-srednja-preduzeca/, zatim prikupiti dokumentaciju, do dva dokumenta, i poslati prijavu i dokumenta poštom ili dostaviti lično u Direkciju.

Pravo učešća imaju registrovana mikro i mala preduzeća, kao i preduzetnici, koji imaju sjedište na teritoriji Podgorice, Bara, Budve, Cetinja, Nikšica i Bijelog Polja.

Uslov je i da su 100 odsto u privatnom vlasništvu, posluju najmanje dvije godine, kao i da nijesu imala gubitke u poslovanju u posljednje dvije godine.

Potrebno je i da mala i srednja preduzeća, kao i preduzetnici ne obavljaju djelatnost u okviru vojne industrije, ne organizuju igre na sreću, ne bave se proizvodnjom duvana i alkoholnih pića.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik