Nevladinim organizacijama dodeljeno 3,5 miliona dinara

Bez autora
May 13 2015

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski potpisao je ugovore sa predstavnicima 22 nevladine organizacije, čije će projekte sufinansirati Sekretarijat, a koji doprinose unapređenju znanja i razumevanja procesa evropskih integracija.Sredstva namenjena za ovaj konkurs iznose oko 3,5 miliona dinara, a na konkurs koji je raspisan radi jačanja kapaciteta i uloge lokalnih zajednica u procesu evropskih integracija putem povećanja stepena razumevanja i podrške procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji i podizanja nivoa svesti o uticaju integracija na svakodnevni život građana, apliciralo je 60 nevladinih organizacija.

Nevladinim organizacijama dodeljeno 3,5 miliona dinNevladinim organizacijama dodeljeno 3,5 miliona dinaraaraPokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski potpisao je ugovore sa predstavnicima 22 nevladine organizacije, čije će projekte sufinansirati Sekretarijat, a koji doprinose unapređenju znanja i razumevanja procesa evropskih integracija.

Sredstva namenjena za ovaj konkurs iznose oko 3,5 miliona dinara, a na konkurs koji je raspisan radi jačanja kapaciteta i uloge lokalnih zajednica u procesu evropskih integracija putem povećanja stepena razumevanja i podrške procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji i podizanja nivoa svesti o uticaju integracija na svakodnevni život građana, apliciralo je 60 nevladinih organizacija. Od toga, 44 projekta su ispunila uslove konkursa, a od njih su odabrana 22 koja će biti sufinansirana.

Kako je ovom prilikom rekao pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski, ovo je prvi konkurs u 2015. godini za nevladine organizacije.

Vi ste nama jako važni i zbog toga sa vama sarađujemo i podržavamo vas, jer inicijativa, kreativnost i kreativna energija, kao i veliki broj ideja stižu do nas i zaslužuju podršku. Zbog toga smo odlučili da 22 najbolja projekta sufinansiramo. Kada kažete da ćete uložiti 3,5 miliona dinara u nevladine organizacije, možda zvuči na prvi pogled da može bolje i više, ali kada to radite permanentno, onda se dolazi do sredstava sa kojima mogu da se urade značajne stvari, istakao je sekretar Bugarski.

Od 2012. godine, Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu je uložio preko 20 miliona dinara u saradnju sa nevladinim organizacijama.

Na to smo ponosni, jer inicijative građanskog društva u državi koja je na evropskom kontinentu, moraju da imaju podršku regionalne vlade, u cilju da stvorimo bolje društveno-ekonomsko okruženje u gradovima i opštinama. Zbog toga imamo inicijative koje će doprineti da javne administracije u lokalnim samoupravama na teritoriji Vojvodine budu korisne za građane i da predstavljaju servis privrede i građana, ocenio je Branislav Bugarski.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik