Revizijom invalidskih penzija ostvarene uštede u budžetu

Bez autora
May 13 2015

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je za samo godinu dana revizijom invalidskih penzija resorno ministarstvo uštedelo 86 miliona dinara.Vulin je na otvaranju ordinacije za medicinsko veštačenje Fonda PIO u Prijepolju istakao da će invalidske penzije biti konstantno proveravane, uz ocenu da su nove prijave za invalidske penzije mnogo bolje dokumentovane.

Revizijom invalidskih penzija ostvarene uštede u budžetuMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je za samo godinu dana revizijom invalidskih penzija resorno ministarstvo uštedelo 86 miliona dinara.

Vulin je na otvaranju ordinacije za medicinsko veštačenje Fonda PIO u Prijepolju istakao da će invalidske penzije biti konstantno proveravane, uz ocenu da su nove prijave za invalidske penzije mnogo bolje dokumentovane.

Prema njegovim rečima, u novootvorenoj ordinaciji obavljaće se veštačenje za ocenu radne sposobnosti i tuđu negu i pomoć osiguranika i korisnika sa područja opština Prijepolje, Priboj i Nova Varoš.

On je ukazao na to da Fond PIO, novom organizacijom medicinskog veštačenja, nastavlja da približava svoje usluge korisnicima, koji su do sada na pregled morali da putuju u Užice.

Ministar se tokom boravka u Prijepolju sastao sa predsednikom opštine Prijepolje Emirom Hašimbegovićem, direktorom Centra za socijalni rad Nailom Kajevićem i direktorom filijale Fonda PIO u Užicu Sretenom Selakovićem.

Sastanku su prisustvovali i direktor filijale NSZ u Prijepolju Ana Pejović, načelnik Odeljenja inspekcije rada za Zlatiborski okrug Momo Mišević i stručni saradnik ispostave Fonda PIO u Prijepolju Elmedina Hulić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik