FBiH: Prosječna neto plaća za mart 834 KM

Bez autora
May 14 2015

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom za mart u Federaciji BiH iznosila je 834 KM, pokazuju podaci Federalnog zavoda za statistiku.U saopćenju Zavoda napominje se da je prosječna mjesečna isplaćena neto plaća za mart nominalno viša za 2,3, a realno za 1,7 posto, nego u prethodnom mjesecu. U odnosu na isti mjesec prethodne godine prosječna mjesečna isplaćena neto plćta po zaposlenom za mart nominalno je viša za 0,4 posto, a realno za 0,1 posto.

FBiH: Prosječna neto plaća za mart 834 KMProsječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom za mart u Federaciji BiH iznosila je 834 KM, pokazuju podaci Federalnog zavoda za statistiku.

U saopćenju Zavoda napominje se da je prosječna mjesečna isplaćena neto plaća za mart nominalno viša za 2,3, a realno za 1,7 posto, nego u prethodnom mjesecu.

U odnosu na isti mjesec prethodne godine prosječna mjesečna isplaćena neto plćta po zaposlenom za mart nominalno je viša za 0,4 posto, a realno za 0,1 posto.

Prosječna mjesečna isplaćena bruto plćta po zaposlenom za mart u FBiH iznosi 1.274 KM, i nominalno je viša za 2,4 posto, a realno za 1,8 posto u odnosu na februar.

U odnosu na isti mjesec prethodne godine, prosječna mjesečna isplaćena bruto plata po zaposlenom za mart 2015. godine nominalno je viša za 0,5 posto, a realno za 0,2 posto.

U martu je u FBiH bilo 446.304 zaposlenih, što predstavlja povećanje za 0,1 posto u odnosu na prethodni mjesec.

U odnosu na godišnji prosjek broja zaposlenih u 2014. godini došlo je do povećanja broja zaposlenih za 0,6 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik