“Elektrokrajina” povećala dobit na 2,7 miliona KM

Bez autora
May 14 2015

Preduzeće “Elektrokrajina” Banjaluka povećalo je u prvom tromjesečju 2015. godine prihode i neto dobit u odnosu na isti period prošle godine. Prihod najvećeg distributivnog preduzeća u sistemu “Elektroprivrede RS” iznosio je 59,1 milion KM, što je za 3,9 miliona ili sedam odsto više u odnosu na isti period 2014. godine. Rashodi su istovremeno povećani za 3,8 miliona KM ili 7,2 odsto, a neto dobit je porasla za tri procenta na 2,7 miliona KM. U preduzeću ističu da bi rezultati bili još bolji da nije došlo do intenziviranja neovlašćene potrošnje struje, što je dovelo do blagog povećanja distributivnih gubitaka na skoro 19 odsto. Zbog snježnog nevremena u februaru i početkom marta većina terenskih radnika je bila angažovana na hitnim intervencijama na sanaciji distributivne mreže, pa su pojedinci iskoristili njihovo odsustvo u redovnim aktivnostima da izvrše nelegalne zahvate na mjernim mjestima, koji su doveli do povećanja neovlašćene potrošnje električne energije. Zbog toga smo odmah krenuli sa pooštrenim kontrolama koje su već u aprilu dale rezultate, kazala je direktor “Elektrokrajine” Seka Kuzmanović.

“Elektrokrajina” povećala dobit na 2,7 miliona KMPreduzeće “Elektrokrajina” Banjaluka povećalo je u prvom tromjesečju 2015. godine prihode i neto dobit u odnosu na isti period prošle godine.

Prihod najvećeg distributivnog preduzeća u sistemu “Elektroprivrede RS” iznosio je 59,1 milion KM, što je za 3,9 miliona ili sedam odsto više u odnosu na isti period 2014. godine. Rashodi su istovremeno povećani za 3,8 miliona KM ili 7,2 odsto, a neto dobit je porasla za tri procenta na 2,7 miliona KM.

U preduzeću ističu da bi rezultati bili još bolji da nije došlo do intenziviranja neovlašćene potrošnje struje, što je dovelo do blagog povećanja distributivnih gubitaka na skoro 19 odsto.

- Zbog snježnog nevremena u februaru i početkom marta većina terenskih radnika je bila angažovana na hitnim intervencijama na sanaciji distributivne mreže, pa su pojedinci iskoristili njihovo odsustvo u redovnim aktivnostima da izvrše nelegalne zahvate na mjernim mjestima, koji su doveli do povećanja neovlašćene potrošnje električne energije. Zbog toga smo odmah krenuli sa pooštrenim kontrolama koje su već u aprilu dale rezultate - kazala je direktor “Elektrokrajine” Seka Kuzmanović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik