Koliko će ćata dobiti otkaz znaćemo za 10 dana?

Bez autora
May 17 2015

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički večeras je izjavila da će program racionalizacije broja zaposlenih u javnom sektoru javnosti biti predočen za sedam do 10 dana. Udovički je, otvarajući "Serbian Vision - prvi multikongres u Srbiji i festival civilnog društva", izjavila da je program racionalizacije broja zaposlenih u javnoj upravi toliko značajan da je prerastao u program modernizacije javne uprave i pozvala nevladine organizacije da pomognu predstavnicima vlade da javnosti objasne u čemu se sastoji taj ogroman posao.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički večeras je izjavila da će program racionalizacije broja zaposlenih u javnom sektoru javnosti biti predočen za sedam do 10 dana.

Udovički je, otvarajući "Serbian Vision - prvi multikongres u Srbiji i festival civilnog društva", izjavila da je program racionalizacije broja zaposlenih u javnoj upravi toliko značajan da je prerastao u program modernizacije javne uprave i pozvala nevladine organizacije da pomognu predstavnicima vlade da javnosti objasne u čemu se sastoji taj ogroman posao.

Ona je rekla da je posao reforme javne uprave veliki kao i da će građani i predstavnici civilnog društva razliku u funkcionisanju javne uprave osetiti tek na početku sledeće godine.

Udovički je navela i da će zakon o platama biti donet na vreme, kao što je i najavljeno, tako da će finansijske kontrole u ovom segmentu moći da se planiraju 2016. godine.

Ona je, takođe, rekla i da će krajem maja u javnoj raspravi biti i Zakon o upravnom postupku i istakla da će nedavno usvojeni Zakon o inspekcijskom nadzoru biti neverovatno složen za sprovođenje.

"Moramo da nateramo 12 ministarstava i 39 uprava da počnu da sarađuju", rekla je Udovički.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik