Makarević: Utrostručena trgovina sa Pakistanom

Bez autora
May 20 2015

Saradnja BiH i Pakistana od 2014. godine, u oblasti trgovine, utrostručena je a uvećan je i izvoz, izjavio je za televiziju N1 ambasador BiH u Pakistanu Nedim Makarević. Pakistanu je najinteresenatnija namjenska industrija. S druge strane, mi smo zainteresovani za tekstilne produkte. Ono što ste vidjeli na Svjetskom prvenstvu u fudbalu bilo je iz Pakistana - i fudbalka i dresovi.Sve to ide do segmenta gdje hirurške sale koriste skalpele iz Pakistana, a koje uvozimo iz Njemačke za tri puta više novca. Njih interesuje i naša ekspertiza iz energetike, jer imaju problem sa strujom i možemo im ponuditi naše ljude u vezi toga - kazao je Makarević...

Saradnja BiH i Pakistana od 2014. godine, u oblasti trgovine, utrostručena je a uvećan je i izvoz, izjavio je za televiziju N1 ambasador BiH u Pakistanu Nedim Makarević.

- Pakistanu je najinteresenatnija namjenska industrija. S druge strane, mi smo zainteresovani za tekstilne produkte. Ono što ste vidjeli na Svjetskom prvenstvu u fudbalu bilo je iz Pakistana - i fudbalka i dresovi. Sve to ide do segmenta gdje hirurške sale koriste skalpele iz Pakistana, a koje uvozimo iz Njemačke za tri puta više novca. Njih interesuje i naša ekspertiza iz energetike, jer imaju problem sa strujom i možemo im ponuditi naše ljude u vezi toga - kazao je Makarević.

Kaže da je njegova glavna ideja da Pakistanci ne trebaju BiH gledati kao malo tržište, nego kao prolaz prema EU.

- Mi još uvijek imamo status postratne zemlje, tako da imamo mnoge olakšice pri izvozu - kazao je Makarević za N1.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik