Lončar dogovorio korišćenje kubanskih lekova u Srbiji

Bez autora
May 21 2015

Ministar zdravla Zlatibor Lončar dogovorio je tokom zvanične posete Kubi da se na osnovu međudržavnih sporazuma dve zemlje omogući korišćenje određenih kubanskih lekova i vakcina u Srbiji. Lončar je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva zdravlja, kao član delegacije predsednika Srbije Tomislava Nikolića prisustvovao juče u Havani sastanku sa najvišim državnim rukovodstvom Kube, koju je predvodio predsednik Kube Raul Kastro.Tom prilikom dogovoreno je da se na osnovu međudržavnih sporazuma Kube i Srbije omogući korišćenje određenih kubanskih lekova i vakcina u Srbiji, poštujući naše važeće propise u ovoj oblasti, a za koje već postoji interesovanje naših građana...

Ministar zdravla Zlatibor Lončar dogovorio je tokom zvanične posete Kubi da se na osnovu međudržavnih sporazuma dve zemlje omogući korišćenje određenih kubanskih lekova i vakcina u Srbiji.

Lončar je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva zdravlja, kao član delegacije predsednika Srbije Tomislava Nikolića prisustvovao juče u Havani sastanku sa najvišim državnim rukovodstvom Kube, koju je predvodio predsednik Kube Raul Kastro.

"Tom prilikom dogovoreno je da se na osnovu međudržavnih sporazuma Kube i Srbije omogući korišćenje određenih kubanskih lekova i vakcina u Srbiji, poštujući naše važeće propise u ovoj oblasti, a za koje već postoji interesovanje naših građana", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Dogovorena je, kako je navedeno, i zajednička proizvodnja pojedinih vakcina i lekova u Srbiji.

"Ova vrsta sporazuma podrazumeva direktnu saradnju zdravstvenih sistema dve zemlje, bez posrednika", istaknuto je.

Lončar je poslednjeg dana boravka na Kubi obišao sektor za proizvodnju vakcina i lekova i razgovarao sa rukovodiocima tog sektora o budućim aspektima dogovorene saradnje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik