Spajaju se Abanka i Banka Celje: Nastaje druga najveća banka u Sloveniji

Bez autora
May 21 2015

Banka Celje i Abanka potpisali su sporazum o spajanju celjske banke sa Abankom, čime će nastati druga po veličini banka u Sloveniji. Prva će ostati NLB. Spojene banke će se uglavnom usredotočiti na građanstvo i mala i srednja preduzeća, saopćeno je nakon potpisivanja ugovora iz obje banke. Oni su dodali da fokus ostaje na klijentima i njihovim potrebama, izvještava RTV Slovenije. Predsjednik Uprave Abanke Jože Lenić rekao je da su potpisivanjem ugovora postavljeni jaki temelji nove banke, koja će udružiti najbolje od dvije banke i biti prepoznatljiva po fleksibilnosti te izvrsnosti usluga.

Banka Celje i Abanka potpisali su sporazum o spajanju celjske banke sa Abankom, čime će nastati druga po veličini banka u Sloveniji.

Prva će ostati NLB. Spojene banke će se uglavnom usredotočiti na građanstvo i mala i srednja preduzeća, saopćeno je nakon potpisivanja ugovora iz obje banke. Oni su dodali da fokus ostaje na klijentima i njihovim potrebama, izvještava RTV Slovenije.

Predsjednik Uprave Abanke Jože Lenić rekao je da su potpisivanjem ugovora postavljeni jaki temelji nove banke, koja će udružiti najbolje od dvije banke i biti prepoznatljiva po fleksibilnosti te izvrsnosti usluga.

- Banka će osigurati dugoročni povrat na kapital i na taj način postati atraktivna za buduće investitore, kazao je Lenić.

Predsjednik Uprave Banke Celje Davorin Leskovar smatra da je ovo važan korak u daljnjem razvoju obiju banaka.

"Stjecanjem Banke Celje, kupci će dobiti još jačeg partnera, spojena banka će na tržištu ponuditi konkurentne proizvode i dodatne usluge visoke kvalitete", rekao je on.

U području celjske regije združena banka će nastaviti tradiciju 150-godišnjeg poslovanja Banke Celje i održavanja vidljivosti njenog branda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik