Podizanje konkurentnosti i zaposlenosti u saradnji sa SB

Bez autora
May 21 2015

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas sa delegacijom u okviru Misije Svetske banke (SB), koju je predvodio viši stručnjak za razvoj privatnog sektora i korukovodilac radnog tima Tomas Hejven.Na sastanku je razgovarano o dosadašnjim aktivnostima i narednim koracima u okviru projekta „Podrška unapređenju konkurentnosti i podizanje zaposlenosti“, koji se priprema u saradnji sa Svetskom bankom i biće finansiran iz kredita te finansijske institucije. Aktivnosti predviđene ovim projektom jesu deo strukturnih reformi koje se sprovode u Srbiji...

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas sa delegacijom u okviru Misije Svetske banke (SB), koju je predvodio viši stručnjak za razvoj privatnog sektora i korukovodilac radnog tima Tomas Hejven.

Na sastanku je razgovarano o dosadašnjim aktivnostima i narednim koracima u okviru projekta „Podrška unapređenju konkurentnosti i podizanje zaposlenosti“, koji se priprema u saradnji sa Svetskom bankom i biće finansiran iz kredita te finansijske institucije.

Aktivnosti predviđene ovim projektom jesu deo strukturnih reformi koje se sprovode u Srbiji.

Kroz projektnu komponentu Tržište rada i socijalna politika, koja je u nadležnosti Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Nacionalne službe za zapošljavanje, planirano je podizanje kvaliteta usluge ove službe, kao i unapređenje procesa prikupljanja informacija o slobodnim radnim mestima.

Takođe, predviđeno je i uspostavljanje sistema za internu sertifikaciju, uz obučavanje savetnika za zapošljavanje i unapređenje kreiranja mera aktivne politike, kao i lakši prelaz korisnika socijalne pomoći na formalno zaposlenje.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik ministra Ljiljana Džuver, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović, stručnjak za razvoj privatnog sektora i korukovodilac radnog tima Duško Vasiljević, viši ekonomista Johanes Koetl i analitičar Marijana Jašarević, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik