Indonežani sade pečurke u Kovinu

Indonežanska grupacija Bavazir (Bawazir) pokrenula je kroz svoju filijalu Delta Denjub (Delta Danube) novi projekat u Kovinu, zakupivši 7,5 hektara zemljišta za sadnju pečuraka. Ugovor o projektu potpisali su direktor Delta Denjuba Nebojša Panić i gradonačelnica Kovina Sanja Petrović, a potpisivanju je prisustvovao i ambasador Indonezije u Beogradu Hari R. J. Kendu, navodi se u saopštenju indonežanske ambasade dostavljenom Tanjugu. Delta Denjub će u Kovinu pokrenuti izgradnju postrojenja, prozivodnju pečuraka i isporuku konačnih proizvoda potrošačima u Srbiji i na inostranim tržištima...

Indonežanska grupacija Bavazir (Bawazir) pokrenula je kroz svoju filijalu Delta Denjub (Delta Danube) novi projekat u Kovinu, zakupivši 7,5 hektara zemljišta za sadnju pečuraka.

Ugovor o projektu potpisali su direktor Delta Denjuba Nebojša Panić i gradonačelnica Kovina Sanja Petrović, a potpisivanju je prisustvovao i ambasador Indonezije u Beogradu Hari R. J. Kendu, navodi se u saopštenju indonežanske ambasade dostavljenom Tanjugu.

Delta Denjub će u Kovinu pokrenuti izgradnju postrojenja, prozivodnju pečuraka i isporuku konačnih proizvoda potrošačima u Srbiji i na inostranim tržištima.

"Počećemo sa manjom proizvodnjom, pa ćemo postepeno povećavati kapacitete. Tako smo razvijali i naše farme u Indoneziji koje sada proizvode do 26 tona pečuraka na dnevnom nivou. Želimo da farme u Kovinu u budućnosti postanu najveće na Balkanu", rekao je direktor "BT Eka timur raja", filijale Bavazira, Sunil Mamgaim.

"Veoma smo zadovoljni što je Delta Denjub došao u Kovin. Pozivamo i druge investitore da dođu i spremni smo na nastavak saradnje sa Indonezijom u mnogim oblastima, uključujući turizam, kulturu i obrazovanje", rekla je gradonačelnica Kovina.

Grupa Bavazir je matična kompanija brojnih firmi koje posluju u Indoneziji, na Bliskom istoku i u severnoj Africi, u oblastima kao što su prerada hrane, poljoprivreda, nekretnine, bankarstvo, ribolov, rudarstvo i trgovina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik