Mere Vlade značajno ublažile krizu u mlekarskom sektoru

Bez autora
May 21 2015

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije saopštilo je da je danas održan sastanak sa udruženjima proizvođača i prerađivača mleka u cilju sagledavanja efekata mera koje je Vlada preduzela za ublažavanje krize u mlekarskom sektoru.U saopštenju se navodi da su učesnici sastanka ocenili da su preduzete mere Vlade Srbije obezbedile da se kriza u mlekarskom sektoru značajno ublaži, kako putem povećanja uvozne zaštite za uvoz sira iz EU, tako i kupovinom mleka u prahu preko Republičke direkcije za robne rezerve...

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije saopštilo je da je danas održan sastanak sa udruženjima proizvođača i prerađivača mleka u cilju sagledavanja efekata mera koje je Vlada preduzela za ublažavanje krize u mlekarskom sektoru.

U saopštenju se navodi da su učesnici sastanka ocenili da su preduzete mere Vlade Srbije obezbedile da se kriza u mlekarskom sektoru značajno ublaži, kako putem povećanja uvozne zaštite za uvoz sira iz EU, tako i kupovinom mleka u prahu preko Republičke direkcije za robne rezerve.

Istovremeno, naglašeno je da su ukupne mere subvencija za proizvođače mleka koje je Ministarstvo obezbedilo, u uslovima smanjenja budžetskih izdataka, efektne i podsticajne za proizvođače.

U razgovoru je zaključeno da kako primarni proizvođači, tako i njihove asocijacije, prerađivači mleka, resorno ministarstvo i njegove nadležne službe, treba da rade na povećanju kvaliteta mleka, podizanju konkurentnosti proizvodnje i povećanju izvoza mlečnih proizvoda.

Sastanku su, pored predstavnika Ministarstva, prisustvovali i predstavnici gotovo svih većih prerađivača mleka, direktor Udruženja proizvođača mleka Srbije i predstavnici Republičke direkcije za robne rezerve, dok se Centralna asocijacija proizvođača mleka Vojvodine nije odazvala pozivu za razgovor, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik