80.000 Amerikanaca radi kod Kineza

Bez autora
May 21 2015

Konsultantska kuća "Rodium", koja u stopu prati kineska ulaganja u SAD, ističe da kineske kompanije tekućim ulaganjima povećavaju broj radnih mesta, objavio je Kineski međunarodni radio, navodeći kao primer da je, zahvaljujući kineskim investicijama, samo u Severnoj Karolini otvoreno oko 15.000 radnih mesta.Ovaj trend se u SAD doživljava kao znak povećanja saradnje, izjavio je dopisnik Kineskog međunarodnog radija iz Njujorka, Su Ji. Prema njegovim recima, kineska ulaganja igraju ulogu u unapređenju američkih naučno-tehnoloških istraživanja i inovacija, a utiču i na tamošnju konkurentnost u međunarodnim okvirima...

Konsultantska kuća "Rodium", koja u stopu prati kineska ulaganja u SAD, ističe da kineske kompanije tekućim ulaganjima povećavaju broj radnih mesta, objavio je Kineski međunarodni radio, navodeći kao primer da je, zahvaljujući kineskim investicijama, samo u Severnoj Karolini otvoreno oko 15.000 radnih mesta.

"Ovaj trend se u SAD doživljava kao znak povećanja saradnje", izjavio je dopisnik Kineskog međunarodnog radija iz Njujorka, Su Ji.

Prema njegovim recima, kineska ulaganja igraju ulogu u unapređenju američkih naučno-tehnoloških istraživanja i inovacija, a utiču i na tamošnju konkurentnost u međunarodnim okvirima.

Stotine miliona dolara kineskih investicija usmerava se u istraživanja i razvoj svake godine, a kineski internet giganti, poput "Tencenta" i "Alibabe", obezbedili su fondove za pokretanje poslovanja širom SAD.

Osim toga, u izveštajima zvaničnika se navodi da bi direktne kineske investicije u SAD trebalo da posluže kao katalizator američkog izvoza u Kinu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik