Virpul otpušta trećinu radnika u Italiji

Bez autora
May 23 2015

Plan američkog proizvođača bele tehnike Virpul (Whirlpool) da otpusti 30 odsto radne snage u Italiji je "šokantan", izjavila je italijanska ministarka industrije Federika Gvidi. Uprkos mesec dana dugim pregovorima između zaposlenih i uprave kompanije, u kojima je posredovao zavnični Rim, nije došlo do prihvatljivog rešenja, navela je ministarka, a prenela agencija ANSA.Virpul je prvobitno najavio 1.350 otkaza, a sada taj broj želi da uveća na 2.060, što je guverner regije Marke Đan Mario Spaka nazvao "neprihvatljivim, hladnim i apsurdnim" planom...

Plan američkog proizvođača bele tehnike Virpul (Whirlpool) da otpusti 30 odsto radne snage u Italiji je "šokantan", izjavila je italijanska ministarka industrije Federika Gvidi.

Uprkos mesec dana dugim pregovorima između zaposlenih i uprave kompanije, u kojima je posredovao zavnični Rim, nije došlo do prihvatljivog rešenja, navela je ministarka, a prenela agencija ANSA.

Virpul je prvobitno najavio 1.350 otkaza, a sada taj broj želi da uveća na 2.060, što je guverner regije Marke Đan Mario Spaka nazvao "neprihvatljivim, hladnim i apsurdnim" planom.

Sindikati u Italiji upozorili su da će prošlogodišnje preuzimanje italijanskog proizvođača kućnih uređaja Indesit od strane Virpula za 758 miliona evra rezultirati masovnim otkazima.

Sporazum sa američkom kompanijom su u julu prošle godine potpisali sindikati UILM, FIM i UGL, kao i centralna i lokalne vlasti u Italiji, u cilju spašavanja 1.425 radnih mesta u Indesitu i osiguranja investicija vrednih 83 miliona evra.

Radnici okupljeni u sindikatima su početkom maja blokirali autoput između Rima i Napulja kao vid protesta zbog predloženih otkaza.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik