Ugovor o proširenju Zračne luke Dubrovnik

Bez autora
May 23 2015

U Dubrovniku je potpisan ugovor o dodjeli nepovratnih sredstava za projekt proširenja i obnove Zračne luke Dubrovnik. Razgovaralo se i o tome kako bolje prometno povezati jug Hrvatske s ostatkom zemlje. Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić je završetak studije izvodljivosti za Pelješki most najavio je za 20-ak dana, a najavio je i prometno uređenje cijele Županije. Do kraja 2018. krajnji jug Hrvatske bit će, kaže, bogatiji za 600 milijuna eura vrijedne investicije, što iz hrvatskih, što iz europskih fondova. Početak je Zračna luka Dubrovnik koja napokon može posegnuti u dio europskih fondova namijenjen Hrvatskoj...

U Dubrovniku je potpisan ugovor o dodjeli nepovratnih sredstava za projekt proširenja i obnove Zračne luke Dubrovnik. Razgovaralo se i o tome kako bolje prometno povezati jug Hrvatske s ostatkom zemlje.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić je završetak studije izvodljivosti za Pelješki most najavio je za 20-ak dana, a najavio je i prometno uređenje cijele Županije.

Do kraja 2018. krajnji jug Hrvatske bit će, kaže, bogatiji za 600 milijuna eura vrijedne investicije, što iz hrvatskih, što iz europskih fondova.

Početak je Zračna luka Dubrovnik koja napokon može posegnuti u dio europskih fondova namijenjen Hrvatskoj.

Ugovor o dodjeli nepovratnih sredstava EU-a, u iznosu nešto većem od 1,1 milijarde kuna, za realizaciju projekta obnove i razvoja Zračne luke Dubrovnik 2020., potpisali su ministar Siniša Hajdaš Dončić i direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić.

Europa bi trebala sufinancirati 73% od ukupne investicije, vrijedne 220 milijuna eura, ali osiguran je, kaže ministar, i preostali dio novca.

Odmah je sklopljen i ugovor vrijedan pola milijarde kuna s izvođačima radova na putničkom terminalu C, koji bi trebao biti u funkciji do kraja 2016.

No cjelokupan projekt mnogo je opsežniji. Predviđa ne samo gradnju zgrade putničkog terminala već i potpunu renovaciju uzletno-sletne staze, izgradnju novog gorivnog postrojenja i niz ostalih segmentiranih projekata vezanih za sigurnost, zaštitu zračnog prometa i energetsku efikasnost.

Ministar je spomenuo kako je to vjerojatno jedan od posljednjih projekata zračnih luka u Europi financiranih na takav način. Najavio je dodatna ulaganja u cestovni promet na krajnjem jugu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik