Hrvati traže previše za ulazak u Šećeranu

Bez autora
May 24 2015

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Stevo Mirjanić rekao je u petak da Vlada nije mogla da prihvati ponudu Poljoprivredne zadruge “Jankovci” iz Hrvatske za preuzimanje Šećerane u Bijeljini. On je istakao da je obavljeno nekoliko razgovora sa predstavnicima zadruge “Jankovci”, koja je poslala neobavezujuću ponudu za Šećeranu. U toj ponudi traženo je da RS otpiše 24 miliona KM dugovanja Šećerane, da se obezbijedi povoljan kredit od 25 miliona za remont postrojenja i još 35 miliona povoljnih kreditnih sredstava za kampanju pokretanja fabrike. To Vlada nije mogla da prihvati i naložila je menadžmentu Šećerane da traga za novim rješenjima - naveo je Mirjanić...

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Stevo Mirjanić rekao je u petak da Vlada nije mogla da prihvati ponudu Poljoprivredne zadruge “Jankovci” iz Hrvatske za preuzimanje Šećerane u Bijeljini.

On je istakao da je obavljeno nekoliko razgovora sa predstavnicima zadruge “Jankovci”, koja je poslala neobavezujuću ponudu za Šećeranu.

- U toj ponudi traženo je da RS otpiše 24 miliona KM dugovanja Šećerane, da se obezbijedi povoljan kredit od 25 miliona za remont postrojenja i još 35 miliona povoljnih kreditnih sredstava za kampanju pokretanja fabrike. To Vlada nije mogla da prihvati i naložila je menadžmentu Šećerane da traga za novim rješenjima - naveo je Mirjanić.

On je naglasio da je nekoliko inostranih firmi izrazilo interes da investira u Šećeranu, ali da ništa konkretno nije dogovoreno.

- Bilo je potencijalnih investitora iz Poljske, Bugarske, Rusije i Izraela, ali ništa konkretno nije dogovoreno - naveo je Mirjanić.

Istakao je da je RS stalo da oživi Šećeranu, ali da ne mogu prihvatiti svaku vrstu uslova.

- Potencijalni partner mora da uloži svoja sredstva, a sigurno će imati podršku Vlade RS - rekao je Mirjanić.

RS je postala vlasnik Šećerane nakon što je zbog pranja novca pravosnažno osuđen njen prethodni vlasnik Zoran Ćopić i trajno mu oduzeta imovina vrijedna oko 20 miliona maraka. Ćopiću je tada, između ostalog, oduzeto i 10,8 miliona akcija Šećerane, koje čine 51 odsto kapitala tog preduzeća. Proizvodnja u Šećerani obustavljena je prije nekoliko godina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik