Hewlett-Packard zatvara podružnicu u Sloveniji

Bez autora
May 25 2015

Računalni div Hewlett-Packard potvrdio je da napušta Sloveniju. HP Slovenija zapošljava 70 radnika koji će većinom ostati bez posla. No, to ne znači da će HP sasvim ostati bez pristunosti u Sloveniji. Naime, najveći proizvođač osobnih računala u Sloveniji će se oslanjati isključivo na partnere. Slovenija će ostati dio Adriatic regije za HP. Dio poslova pokrivat će iz Hrvatske, a dio od drugdje, ovisno o području i proizvodima. Slovensku podružnicu zatvorit će do kraja rujna, a u korporaciji će pokušati pronaći nova radna mjesta za sadašnje zaposlenike. Prema novoj organizaciji kompanija će biti globalno podijeljena na HP i Hewlett-Packard Enterprise. Direktor HP Slovenije Iztok Klančnik nije želio za Delo komentirati odluke korporacije, no neslužbeno se doznaje da je i sam za njih doznao neposredno prije nego ih je morao prenijeti zaposlenicima.

Hewlett-Packard zatvara podružnicu u SlovenijiRačunalni div Hewlett-Packard potvrdio je da napušta Sloveniju.

HP Slovenija zapošljava 70 radnika koji će većinom ostati bez posla. No, to ne znači da će HP sasvim ostati bez pristunosti u Sloveniji. Naime, najveći proizvođač osobnih računala u Sloveniji će se oslanjati isključivo na partnere. Slovenija će ostati dio Adriatic regije za HP. Dio poslova pokrivat će iz Hrvatske, a dio od drugdje, ovisno o području i proizvodima.

Slovensku podružnicu zatvorit će do kraja rujna, a u korporaciji će pokušati pronaći nova radna mjesta za sadašnje zaposlenike. Prema novoj organizaciji kompanija će biti globalno podijeljena na HP i Hewlett-Packard Enterprise.

Direktor HP Slovenije Iztok Klančnik nije želio za Delo komentirati odluke korporacije, no neslužbeno se doznaje da je i sam za njih doznao neposredno prije nego ih je morao prenijeti zaposlenicima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik