Petrohemiji zaštita, Staklari kupac

Odluka da se Petrohemija nađe na spisku zaštićenih preduzeća za predstavnike sindikata u toj firmi predstavlja logičan potez države. Ova kompanija je jedan od najvećih izvoznika sa godišnjim prometom od 300 miliona dolara i, kako kažu, kvalitetnim proizvodom koji ima tržište. Petrohemija ima oko 1.500 zaposlenih, a sindikalci smatraju da je opstanak i efikasan rad ove kompanije veoma važan i za nacionalnu ekonomiju. Jedna od firmi čija je budućnost neizvesna je Industrija stakla Pančevo. Ovo društveno preduzeće je od 2004. godine prodavano bez uspeha čak sedam puta. Iako nije zaštičena od naplate poveriocima, za Staklaru je objavljen javni poziv za prodaju čime je dobila izvesnih još nekoliko meseci života. Prvo otvaranje ponuda je sredinom jula...

Odluka da se Petrohemija nađe na spisku zaštićenih preduzeća za predstavnike sindikata u toj firmi predstavlja logičan potez države.

Ova kompanija je jedan od najvećih izvoznika sa godišnjim prometom od 300 miliona dolara i, kako kažu, kvalitetnim proizvodom koji ima tržište. 

Petrohemija ima oko 1.500 zaposlenih, a sindikalci smatraju da je opstanak i efikasan rad ove kompanije veoma važan i za nacionalnu ekonomiju.

Jedna od firmi čija je budućnost neizvesna je Industrija stakla Pančevo. Ovo društveno preduzeće je od 2004. godine prodavano bez uspeha čak sedam puta.

Iako nije zaštičena od naplate poveriocima, za Staklaru je objavljen javni poziv za prodaju čime je dobila izvesnih još  nekoliko meseci života. Prvo otvaranje ponuda je sredinom jula.

Staklara već godinama radi sa trećinom kapaciteta, isključivo doradne poslove jer proizvodnje već dugo nema.

U prethodnom periodu za Staklaru se najviše interesovala jedan koneska kompanija, pa se radnici i rukovodstvo nadaju da ipak neće otići u stečaj.

Početna cena u novom pozivu za Staklaru je 11,9 miliona evra.

Rok za dostavljanje prijava za učešće na javnom nadmetanju je 15. juli 2015.

Staklaru je za 35 miliona evra, marta 2012. godine, od Srbijagasa kupio konzorcijum bugarskih firmi Rubin i Glas industri čiji je vlasnik Korporativno-trgovinska banka iz Sofije, ali nije ispunjavao ugovorene obaveze.

Na poziv Agencije za privatizaciju stiglo je sedam pisama zainteresovanih investitora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik